Arap ünlülerden koronavirüsünden etkilenen ailelere yardım

Dünyanın dört bir yanına yayılan koronavirüs pandemisinden etkilenen ailelere finansal destek sağlamak için Arap ülkelerinden ünlüler sosyal mesafenin önemini ve farkındalığı artırmak için sosyal bir kampanyaya katıldı.

“İyi niyet daveti (Goodwill Challenge)” Mısır’dan kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Resala Yardım Kuruluşu tarafından başlatıldı.

MISIR’DAKİ YARDIM KURULUŞU KAMPANYAYI BAŞLATTI

Mısırlı şarkıcı Tamer Hosny, 400 aileye yardım edeceğini Instagram hesabından duyurdu.

Hosny Instagram’da “Hepimiz, insanların evde kalmasını istiyoruz. Evde kalarak Mısır’da, Ortadoğu’da ve dünyada bu sıkıntının üstesinden gelebiliriz. Bazı insanlar evde kalabilirken, diğerleri çalıştıkları için bunu yapamazlar bu nedenle bu kampanya sizin için” ifadelerini kullandı.

 

Hosny’yi kampanyaya davet eden aktör Amr Youssef da paylaşımında “Evde kalmak en iyi şey, böylece koronavirüsü yayılmıyor. Ancak işe gitmek zorunda olan insanlar için evde kalmak çok zor olabilir. Bu yüzden Resale’nin başlattığı kampanyaya minnettarım” ifadeleri ile bir ay boyunca 100 aileye destek olacağını ekledi.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

You all have a great day ☀️😎 #amryoussef

Amr Youssef (@amryoussefofficial)’in paylaştığı bir gönderi ()

Salgın sırasında yardıma ihtiyacı olanlara yardım edenler sadece Mısırlı yıldızlar değil.

TUNUS, FAS VE SURİYELİ SANATÇILAR DEVAM ETTİRDİ

Tunuslu aktör Dhafer L’Abidine, Mısır ve Tunus’ta ihtiyacı olan aileleri destek olmak istediğini belirtti ve yardımda bulabilecek halktan insanlarında kampanyaya katılmaya davet etti. L’Abidine, “Sadece ünlülere değil, aynı zamanda bu dönemde yardımcı olabilecek herkesi davet etmek istiyorum” şeklinde paylaşım yaptı.

 

Suriyeli ünlüler Assala Nasri, Kinda Alloush ile Faslı moda tasarımcısı ve girişimci Bassma Boussel da yardım kampanyasına katıldı.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

And happy #internationalwomensday 🥰

𝔅𝔞𝔰𝔰𝔪𝔞 𝔅𝔬𝔲𝔰𝔰𝔢𝔩 🇲🇦 (@bassmaboussel)’in paylaştığı bir gönderi ()

Boussel, Instagram hesabında “Lütfen arkadaşlarınız, ailelerinizi ya da sadece yardım edebileceğini düşündüğünüzü tanıdıklarınızı etiketleyin ve onları yardım etmeleri için teşvik edin” ifadelerini kullandı.

Arab News