H&M, Mango ve Prada, KOVID-19 ile mücadeleye katıldı

Koronavirüsü dünyada hızla yayılmaya devam ettikçe, bazı moda kuruluşları pandemiyle savaşmaya yardımcı olmak için kaynaklarıyla el dezenfektanından, maskelere ve hastane önlüklerine kadar her şeyi tedarik etmeye yardımcı olmaya karar verdi.

Stockholm merkezli H&M Group, bulaşıcı hastalığın yayılmasını önlemeye yardımcı olmak için tedarik zincirinin hastanelere ve sağlık çalışanlarına sağlanacak koruyucu ekipman üretmeye başladıklarını açıkladı. Açıklamaya göre, H&M Group; dünya çapında salgından etkilenen ülkelere ve topluluklara malzeme tedarik etmeye başlamak için tedarik zinciri kapasitesini kullanacak.

H&M Sürdürülebilir Ürünler Grubu başkanı Anna Gedda yaptığı açıklamada, ‘’Koronavirüs her birimizi önemli ölçüde etkiliyor ve H&M Group, diğer birçok organizasyon gibi, bu olağanüstü durumda yardımcı olmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Bunun mümkün olan her şekilde destekleme çabalarımızın ilk adımı olduğunu görüyoruz. Hepimiz bu durumun içindeyiz ve bu nedenle mümkün olduğunca kolektif olarak yaklaşmalıyız’’ diye konuştu.

Bu arada, İspanyol perakende moda markası Mango önümüzdeki birkaç gün içinde KOVID-19 salgını sırasında sağlık personeline yardımcı olmak için iki milyon yüz maskesi bağışlayacağını açıkladı. Mango, kendi lojistik sistemini kullanarak iki milyon yüz maskesini, birçoğu enfeksiyon kapan hastaya yardımcı olmak için temel tıbbi malzeme sıkıntısı yaşayan çeşitli İspanyol hastanelerine dağıtacak.

İtalyan lüks markası Prada ise, Toskana Bölgesi’nden gelen bir talep üzerine; sağlık personeline tahsis edilmesi için, Montone fabrikasından 80 bin tıbbi tulum ve 110 bin maske üretmeye başladığını duyurdu.

Arab News