BAE, koronavirüs vaka sayısı en düşük ülkelerden biri

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) koronavirüs hastalığının ortaya çıkmasından bu yana alınan ihtiyati tedbirlerin, BAE’nin küresel bir turizm merkezi olmasıyla her gün binlerce ziyaretçi ve turist almasına rağmen hastalığın bulaşması açısından en düşük ülkelerden biri olduğu belirtildi.

BAE Sağlık ve Toplum Koruma Bakanlığı Önleyici Tıp Dairesi Başkan Yardımcısı Dr. Leyla el-Casmi, Dubai TV’de BAE Haber Bülteni’ne yaptığı açıklamada, “Sağlık ve Toplum Koruma Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü’nün öngörme ve kontrol sistemi tarafından önerilen onaylanmış standartlara ve en iyi uygulamalara uygun olarak gerekli önleyici tedbirleri takip ederek sürekli olarak ilgili yetkililerle işbirliği yapıyor. Sistem günün her saatinde verimli ve yüksek kalitede çalışıyor ve Sağlık ve Toplum Koruma Bakanlığı tarafından geliştirilen bilimsel kanıt ve yönergelere göre ülkedeki tüm sağlık kuruluşlarında takip ediliyor” dedi.

Leyla el-Casmi açıklamasının devamında, “Sağlık ve Toplum Koruma Bakanlığı stratejisi, hastalığın yayılmamasını sağlamak, toplum üyelerinin sağlığı ve korunması için sürekli gözetim ve tüm temasların periyodik olarak izlenmesi yoluyla salgınların kontrol edilmesine odaklandı” ifadelerini kullandı.

ALINAN ÖNLEMLER

Casmi, topluluk üyelerine, önleyici tedbirler çerçevesinde ilgili tüm mercilerle koordinasyon halinde, hastalık gözetim mekanizmasını etkili ve sürdürülebilir bir şekilde yürüttüklerini, tüm önleyici tedbirlere olan güveni arttırmanın yanı sıra, herhangi bir sağlık pandemisinden şüpheli olanlara yönelik iyileştirici önlemler çerçevesinde gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirtti.

Sözlerinin devamında, topluma önleyici sağlık önlemlerini takip etmesini ve ülkedeki sağlık otoritelerinin resmi web sitelerinde bulunan eğitim broşürlerini incelemelerini tavsiye etti.

Ayrıca, toplum üyelerinin, el hijyenine özen gösterme ve 20 saniye boyunca sabun ve su ile iyice yıkanması, öksürme veya hapşırma sırasında burun ve ağzı kapama, stres gibi rahatsızlıkları önlemek için gerekli önlemleri benimsemelerini tavsiye etti.

Son olarak Casmi, halkı yanlış söylentilere uymamaya, toplum koruma ve sağlık kuruluşları tarafından yeni koronavirüsü hakkında yayınlanan önleyici tedbirlerin doğruluğunu araştırma ve takip etme gerekliliğine yöneltti ve bu tür söylentilerin dolaşımının kaos ve endişe oluşturacağını vurguladı.

Al Bayan