Toplu taşıma araçlarına binecek yolcu sayısı kısıtlandı

Dubai Yol ve Ulaşım Otoritesi (RTA) yaptığı açıklamada, Dubai’de toplu taşıma kullananların maske takmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca tüm toplu taşıma araçları ve taksilere binecek yolcu sayısı kısıtlandı.

RTA, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, aynı taksi de ikiden fazla kişinin bulunmasına izin verilmediğini ve yolcuların, şoförün arkasında oturması gerektiğine yer verdi.

TAKSİ, METRO, OTOBÜSE BİNECEK YOLCU SAYISI SINIRLANDI

Dubai’de bütün otobüs durakları, koronavirüsünün yayılmasını önlemek için kapatıldı.

Dubai’de metro ve otobüs kullanan yolcuların, diğer yolcularla aralarına en az bir boş koltuk mesafe koymaları ve sadece uyarı etiketleri konulan yerlerde durmaları gerekiyor.

Alınan bu önlemler, Kovid-19’un yayılmasını önlemek için alınan son tedbirler arasında yer alıyor.

Tedbirler kapsamında bir metro ya da otobüse binebilecek kişi sayısı ise sınırlandırıldı.

Otobüs kapıları yolcu sayısını belirlemek için şoför tarafından kontrol edilecek ve sadece ön ile orta kapı açılacak, arka kapı kapalı kalacak.

RTA, Dubai’de toplu taşımada alınan bu tedbirler kapsamında yolcuların herhangi sorunla karşılamaması için ek seferlerin getirildiğini de belirtti.

RTA’nın yaptığı açıklamada, “RTA, halka gerekmedikçe toplu taşıma araçlarını kullanmamasını tavsiye ediyor. Aynı zamanda tedbirler nedeniyle gecikmelerin meydana gelmesinin muhtemel olacak bu yüzden de yoğun saatlerden kaçınmak için yolculuklarınızı önceden planlayın. Metro ve otobüs istasyonlarında görevli kişilerle işbirliği yapılması rica olunur” ifadelerine yer verildi.

DIŞARIDA KORUYUCU EKİPMANLAR KULLANILMALI

RTA, kamu alanlarındayken kişisel koruma ekipmanlarını yanlarında bulundurma konusunda uyardı.

Dubai Metro çalışanı, “Yolculardan, aralarında en az iki metre mesafe olacak şekilde sosyal mesafelerini korumalarını talep ediyoruz. Bazı metro istasyonları, yolcuların ateşini ölçüyor ancak bütün istasyonlarda değil” diye konuştu.

32 yaşındaki Hindistanlı Süpermarket çalışanı “Taksinin maliyetini karşılayamadığım için işe metro ile gelmek zorundayım. Bunun riskli olduğunu biliyorum ancak yapacak başka bir şeyim yok. Ailem için işe gelmek zorundayım. Ve korunabildiğim kadar korunuyorum” ifadelerini kullandı.

Maske takan bir diğer yolcu, izin günü olmasına rağmen eczaneye gitmek için metroyu kullandığını söyledi.

The National