Suudi Arabistan’da 5 milyondan fazla tıbbi maske ele geçirildi

Suudi Arabistan haber Ajansı’na göre, Suudi Arabistanlı yetkililer koronavirüs salgını sırasında yasa dışı olarak stoklanan 5 milyondan fazla tıbbi maskeyi ele geçirdi.

Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı, Cidde’nin batısındaki bir tesiste ticari düzenlemelere aykırı olarak depolanan 4 milyondan fazla maskeye el koyduktan sonra, başkentin kuzeybatısındaki Hail şehrindeki özel bir mağazada da 1,17 milyon maskeyi ele geçirdi.

Bakanlık, sorumluların yargılanacağını ve el konulan maskelerin serbest piyasaya yeniden dağıtılacağını açıkladı.

Petrol zengini krallıktaki eczaneler, insanların panik nedeniyle yaptığı alışverişlerden dolayı maske sıkıntısı olduğunu bildiriyor.

Suudi Arabistan, ölümcül hastalığın ülke çapında yayılmasını sınırlamak için mücadele ediyor.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı şimdiye kadar bin 200’den fazla Kovid-19 enfeksiyonu ve 4 ölüm bildirdi.  Suudi Arabistan, vaka sayısı açısından Körfez Bölgesi’ndeki en yüksek verilere sahip olan ülke durumunda.

Salgın nedeniyle ülke çapında kısmi sokağa çıkma yasağı konuldu, Riyad’da ve diğer tüm şehirlerden İslam’ın en kutsal iki şehri Mekke ve Medine’ye giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Suudi Krallığı, virüs kaynaklı işlerin durması ve düşen petrol fiyatlarının ekonomiye çifte darbede bulunmasıyla karşı karşıya kalırken; Kral Selman geçen hafta virüse karşı ‘daha zor’ bir mücadele için uyarıda bulundu.

 

Arabian Business