Medine Emiri Prens Faysal bin Selman bin Abdulaziz dün Kriz ve Acil Durum Merkezi'ni ziyaret etti

​Medine Prensi: Kısmi sokağa çıkma yasağı sırasında vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor

Medine Emiri Prens Faysal bin Selman bin Abdulaziz, kısmi sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgelerdeki Suudi vatandaşlarına ve sakinlerine sağlanan tüm hizmetlerin devam edeceğini bildirdi. Medine Emiri, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele için alınan önlemlerden vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için gıda ve ilaç ihtiyaçlarının karşılanması takibini sürdüreceklerini vurguladı.

Medine Prensi’nin bu açıklamaları, vatandaşların taleplerini ve Medine’de alınan ek önlemlerle ilgili tüm soruları yanıtlamak için oluşturulan Kriz ve Acil Durum Merkezi’ne düzenlediği ziyaret sırasında geldi.

Prens Faysal, bölge yetkililerinden son durumu dinleyerek, sağlık ve güvenlik alanındaki son gelişmeleri gözden geçirdi. Medine Prensi, herkesin sağlığı ve güvenliği için sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve alınan önlemlerin harfiyen uygulanması gerektiğini ifade etti.

Bölgedeki vatandaş ve sakinler için alınan ihtiyati tedbirlere atıfta bulunan Prens Faysal, koronavirüs salgınından en az zararla kurtulmak için önleyici tebdirlerin uygulanması gerektiğini belirtti.

Medine’deki Kriz ve Acil Durum Merkezi, Prens Faysal bin Selman bin Abdulaziz’in talimatlarıyla 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Merkez, devlet kurumlarıyla koordineli bir biçimde, yeni tip koronavirüs salgınının önlenmesi için alınan ihtiyati tedbirlerle Suudi halkının sorularına cevap vermek için çalışmalar yürütüyor.

Şarkul Avsat