BAE’de özel sektörü desteklemek için ulusal bir program başlatıldı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İnsan Kaynakları ve Ulusallaştırma Bakanlığı, yükselen koronavirüsüyle yüzleşmek ve yayılmasını sınırlamak için özel sektörde bir dizi önleyici tedbir ışığında, özel sektördeki iş gücü piyasasının istikrarını desteklemek için ulusal bir program başlattı.

Bakanlık tarafından Acil Durum ve Kriz Yönetimi Ulusal Otoritesi ile koordineli olarak hazırlanan programda, özel sektör, vatandaşlar ve konut sakinleri ile işverenlerin ve işçilerin, koronavirüsünün yayılmasını sınırlamak amacıyla devlet tarafından sağlanan ekonomik destek paketleri ile entegre bir şekilde destekleyici önlemler paketi bulunuyor.

Program ayrıca, özel sektördeki işçileri koronavirüsü bulaşmasından ve özel sektörde işin devam eden performansını sağlayacak şekilde korumak için bir dizi önlem içeriyor.

Vatandaşların istikrarı

İnsan Kaynakları Bakanlığı, iş güvenliğini artırmaya ve çeşitli ekonomik sektörlerde, özellikle de ekonomik yansımalardan ve koronavirüsünün ihtiyati tedbirlerinden kaynaklanan zorluklardan en fazla etkilenen vatandaşların istikrarını desteklemeye yönelik destek paketleri hazırlamaya başladığını duyurdu.

Bakanlık, özel sektörde çalışan vatandaşların şikayetlerini incelemek ve ilgili federal ve yerel hükümet kurumları ile koordinasyon ve işbirliği koşullarını, bu önemli ulusal dosyayı takip eden liderlik direktiflerinin uygulanmasını tamamlayacak şekilde özel bir komite kurulmasını emretti.

Kısıtlamaların kaldırılması

İnsan Kaynakları ve Ulusallaştırma Bakanlığı, Bakanlığa kayıtlı tüm iş yerlerinde çalışanların “İş gücü piyasasının istikrarı için Ulusal Program” kapsamında işverenlere sağlanan destek paketleri çerçevesinde, yeni iç çalışma izinleri almalarına ve hedeflenen tesislere kayıtlı çalışanlar için çalışma izinlerini yenileme imkanına sahip olacak tüm kısıtlamaların kaldırıldığını açıkladı.

Destek paketleri ayrıca, kurumların ücret koruma sistemi ile ilişkili bekleme süresinden muafiyetle işçinin çalışma iznini ve sigortasını yeniledikten hemen sonra banka teminatını almalarına izin vermeyi ve ayrıca daha önce sona eren çalışma izinlerinin bulunmasına rağmen yeni çalışma izinleri almayı içeriyor.

Destek paketleri ayrıca, işletmelerin süresi dolmuş izinleri 6 aydan daha uzun bir süre yenilemelerine gerek kalmadan çalışma izinlerini yenilemelerine izin vermenin yanı sıra, tesisin ” bilimsel sertifika ” şartı gerektirmeden üçüncü beceri düzeyindeki meslekler üzerinde yeni dahili çalışma izinleri vermesine izin vermeyi de içeriyor.

İşçilere sunulan destek paketleri, işçinin iş sözleşmesini iptal etme hükümlerini ihlal ettiği kanıtlanan iki durum ve işçiye karşı işten vazgeçme şikayetinin kaydedilmesi davası dışında, yeni çalışma izinlerinin reddedildiği tüm kısıtlamaların kaldırılmasını kapsıyor.

Bakanlık, “transfer çalışma izni” alma koşullarını karşılayan çalışanları, careers.mohre.gov.ae web sitesinde “sanal iş gücü piyasasına” kaydolmaya ve pazarda mevcut iş fırsatlarını araştırmaya çağırdı.

Etkilenen tesisler

Bakanlık, iş gücü piyasasının istikrarını desteklemek için ulusal programın bir parçası olarak, yeni koronavirüsünün yayılmasını azaltmaya yönelik ihtiyati tedbirlerden etkilenen özel sektör işletmelerine yardımcı olmak için çeşitli seçeneklerin mevcut olduğunu duyurdu.

Bu bağlamda Bakanlık, kurumları şu andaki iş ihtiyaçlarını karşılamak için “izin belgesi, geçici çalışma izni ve bir süre çalışma izni” yoluyla iç izin hizmetlerinden yararlanmaya çağırdı.

Bakanlık, ihtiyati tedbirlerin uygulanması sırasında iki taraf arasında karşılıklı muvafakat ve mevcut koşulları dikkate alacak şekilde geçici olarak iş sözleşmelerinde değişiklik yapılabileceğini açıklığa kavuşturdu.

İşveren ve işçi arasındaki anlaşma ışığında, ihtiyati süre içinde işçi iznini ücretsiz olarak verebilme olasılığını vurguladı.

Önleyici tedbirler

Bakanlık, özel sektördeki işçileri ve tesislerini korumak için ” Özel Sektördeki İş gücü Piyasasının İstikrarını Desteklemeye Yönelik Ulusal Program” kapsamındaki ihtiyati tedbirler çerçevesinde, özel sektör kuruluşlarındaki işçilerin katılımını, işlerin yürütülmesi için gerekli minimum düzeye indirmeye karar verdi, böylece iş yerine ihtiyaç duymayan işçiler için uzaktan çalışma sisteminin uygulanmasına paralel olarak, bir iş yerindeki toplam çalışan sayısının yüzde 30’unun iş yerinde bulunacağına karar verdi.

Bakanlık, kuruluşların hizmet sunum merkezlerindeki müşteri yüzdesinin kapasitenin yüzde 30’undan daha fazla azaltılmamasını ve bayiler arasında yeterli mesafelerin belirlenmesi ve sağlık araçlarının, tesislerinin sürekli olarak sterilize edilmesi de dahil olmak üzere sağlık kontrollerinin uygulanmasını dikkate alması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, işi iş yerinde veya işçi konutlarında iş yerine ihtiyaç duyan işçilerin gerekli koruyucu ve sağlık önlemlerine uyma gereğini ve özel sektör tesislerinin sıcaklık ölçümlerinin alındığı ve virüsün belirtileriyle ilgili sorunun günlük ve iki sabah periyotlarında kontrol noktaları sağlama gereğini vurguladı. Şüpheli vakaların gerekli önlemleri almak için sağlık tesislerine sevk edilmesi gerektiği belirtildi.

Ayrıca, iş yerlerinin işçiler arasında güvenli bir mesafenin varlığını vurgulamanın yanı sıra, İş gücü konutu alanlarında faaliyetler (kültürel, spor, sosyal), iş yeri konaklama restoranlarında yemek yerken işçi sayısını azaltmak ve işçi ile diğeri arasında en az iki metre güvenli bir mesafe bırakmak konusunda açıklamada bulundu.

Bakanlık, özel sektör kuruluşlarını, virüs belirtileri gösteren veya virüs bulaşmasından şüphelenilen işçi vakalarını bildirmenin yanı sıra, yetkili makamlar tarafından müşterilere mal ve hizmet sağlayanlara ilişkin sağlık koşulları ve kontrolleri uygulamakla yükümlü kıldı.

Uzaktan çalışma sistemi ile görevleri iş yerinde varlıklarını gerektirmeyen, öncelikli olarak hamile gruplara, elli beş yaşın üzerindeki işçilere, engellilere, solunum yolu hastalıkları veya kronik hastalıklardan muzdarip işçilere ve Dokuzuncu ve alt sınıfta çocuğu okuyan annelere, çalışmalarını uzaktan onaylamak için tesislerindeki insan kaynakları departmanları ile koordinasyonun yapılması şartıyla evden çalışma izni verildi.

Bakanlık, tüm özel sektör kuruluşlarını destek ve yardım için elektronik kanallar sağlarken uzaktan çalışarak akıllı ve elektronik uygulamaları kullanmaya çağırdı .

Devlet kurumlarına destek sağlayan özel sektör kuruluşları da iş sürekliliğini sağlamak için bu kurumlarla koordinasyon talep etti.

Öte yandan, İnsan Kaynakları Bakanlığı, bu sistemle kimin çalıştığı ile ilgili Çalışma İlişkileri ve İlgili Mevzuatların Düzenlenmesi Hakkında Kanun’un geçerliliğine göre, her iki tarafın uzak iş sistemine olan yükümlülüklerini işverenlerden ve çalışanlarından belirledi.

Rehberlik

Bakanlık tarafından özel sektör kuruluşlarında uzaktan çalışma mekanizmasını düzenlemek için yayınlanan bir kılavuza göre, işverenin yükümlülükleri, işçiye devredilen her faaliyet için standartları, mekanizmaları ve standart zaman çerçevelerini belirleyerek verimliliği ölçmek için bir mekanizmanın tanımlanması ve akıllı ve elektronik sistemlerin kullanılması yoluyla çalışmanın uzaktan gerçekleştirilmesi için gerekli teknik araçların sağlanmasını içeriyor.

Yükümlülükler aynı zamanda verilerin gizliliğini ve koruma ile ilgili kontrolleri gözleyerek güvenli bir teknolojik ortamın sağlanmasını ve çalışmaların uzaktan tamamlanması için sistemlere girme yetkilerinin kodlanması, çalışma, performans, başarı ve çıktılarının uzaktan takip edilmesi için elektronik ortamda çalışanların takibini içeriyor.

Uzaktan çalışanın yükümlülükleri, işverenin onayını, istendiğinde iş yerine gelme, tamamlama için belirlenen zaman çerçevelerine göre görev yapma ve tüm çağrıları ve e-postaları cevaplama, bilgi ve belgelerin gizliliğini koruma ve çalışmaların tamamlanması için çalışma süresine yatırım yapma yükümlülüğünü içeriyor. Yetkilinin başarıları ve üretkenliği hakkında gerekli kanıtları sağlama ve yetkili makam tarafından kendisine sağlanan uzak çalışma cihazlarını muhafaza etme ve gerektiğinde iade etme yükümlülüğünü de kapsıyor.

Al Bayan