Yüz maskeleri ve el dezenfektanlarının fiyatını arttırdığı için Dubai'deki üç eczaneye para cezası verildi

Yüz maskesine zam yapan eczanelere para cezası

Dubai’de bazı eczaneler, temel hijyen ürünlerinin fiyatlarını artırarak koronavirüs salgınında vurgun yapmaya çalışırken yakalandı.

Dubaili icra memurları, iki işletmenin yüz maskelerinin maliyetini artırdığını, başka bir işletmenin de el dezenfektanlarını zamlı fiyata sattığını tespit etti.

Dubai Ekonomik Kalkınma Departmanı’nın Ticari Uyum ve Tüketicinin Korunması biriminden yetkili memurlar, ilk suç için 5 bin dirhem (bin 360 dolar) para cezası verdi. Ancak suçun tekrarlanması durumunda para cezasının iki katına çıkarılması ve işletmenin kapatılma işlemi de yürürlüğe girebilir.

Dubai Ekonomik Kalkınma Departmanı sözcüsü yaptığı açıklamada, ‘’İşletmeler, yüz maskeleri, dezenfektanlar ve temizleyicilerin fiyatlarını şişirmek için mevcut durumdan yararlanmaktan kaçınmak zorundadır. Eczaneler ve tıbbi malzeme tedarikçileri, bu temel kalemlerin fiyatlarını düşürerek sosyal sorumluluklarını göstermelidir’’ diye konuştu.

Dubai’de soruşturma açılan ve para cezasına çarptırılan üç eczane Jumeirah, Al Khawaneej ve Mirdif’te bulunuyordu.

Öte yandan tüketiciler, fiyat manipülasyonu ile ilgili her türlü endişeyi çağrı merkezleri aracılığıyla Dubai Ekonomik Kalkınma Departmanı’na bildirebilirler.

The National