Evde kâkül kesmenin ipuçları

Evde kakül nasıl kesebilirsiniz? Kuaförünüzden ipuçlarını sizin için derledik.

Gerçekten kendi kâkülünüzü kesmeyi öğrenebilirsiniz. Tek gereken şey doğru malzemeler, sabır ve iyi anlatan bir öğretmen. Şimdi konuya gerelim:

1.Adım: Gerekli malzemeleri bir araya topla

Her şey sırayla: Saç kesim makası olmadan kendinize kâkül  kesemezsiniz. Hayır, üzgünüm (Mutfak makasınız gerçekten çok iyi kesse bile) hayır.  Çok keskin bir makas isteseniz bile (neden istemeyesiniz?) iyi bir makasa sahip olana dek, kendi işini kendin gör projesini bir kenara bırakmalısın. Klasik berber makası ya da Conair Makasları hem sağlam hem de uygun fiyatta seçenekler sunuyor. Eğer gerçekten kararlıysan birkaç tane de krokodil pense (kâkül kesmeden önce ayırdığınız tutamları bir arada tutmak için)  ve ince dişli bir tarak (saçları süper hassasiyette ayırmak için) da sipariş etmeniz gerekecek.

2.Adım: Saçınızı hazırlayın

Her zaman saçınız yüzde yüz kuruyken kâkül  kesin.  Renk uzmanı Meri Kate O’Connor, “Saç ıslakken esnekleşir, saçınız ıslakken kâkül keserseniz fark etmeden olması gerekenden daha kısa kesilir ve ancak saçınız kuruduğunda bunu fark edersiniz” diyor. Saçınızı tamamen kuruyken kesmek başarıyı garantilemenin en kolay yolu. Makası elinize almadan önce saçınızı her zaman nasıl tarıyorsanız aynı biçimde şekillendirin böylece kâküllerinizin doğal dalga ya da bukle varsa nasıl olacağı hakkında daha gerçekçi bir fikriniz olacaktır. Meri Kate ilk kez kâkül kesecekseniz her zaman önce bir kuaföre görünmenizi öneriyor.

3.Adım: Tekniğinizi geliştirin

Bilirsiniz, kuaförünüz saç kesimini bitireceği zaman uçlara dikey kesikler atar. Meri Kate: ‘’Evet, buna nokta kesimi diyoruz ve kâkül kesimine binlerce özellik katan en iyi teknik bu. Bir hava katar ve kâkül çizgisini yumuşatır, böylece düz bir kâkül  kesmeseniz bile bunlar göze dümdüz bir kesim yapıldığı zamanki gibi batmaz” diyor.

4.Adım : Şunlara dikkat edin

Pekala, kâkül  kesmeye hazırsınız. Şimdi eğlenceli kısım başlıyor. Kıvırcık kâkül, perde kâkül, dalgalı kâkül  ve daha fazlası için okumaya devam. Ezberlemeye hazırlanın.

Kâkülü nasıl düzeltirsiniz

Zaten kâkülünüz var ama sadece biraz düzeltmek lazım YouTuber Mallory Cornelison, kâküllerinizi düzeltmek için bu yazıda hızlı bakım ve rötuşlar için adım adım anlatıyor.

Perde Kâkül kesmek için

Pekala, ilk kez kâkül  kestirme konusunda resmi tavsiyemi dikkate alarak kuaföre gitme fikrini görmezden gelmeye niyetlisiniz. Peki o zaman. Vlogger Stella Cini bunu epeyce kolaylaştıran birkaç ipucu veriyor. Daha uzun kâkülle başlayıp gerektikçe saçı kırpın. Unutmayın: Sonuçtan emin olmak için daha uzun bir kesim her zaman iyidir. Gerekirse biraz daha kısaltırsınız.

Kıvırcık kâkül kesmek için

Peki kıvırcık kâkül kesmenin yolu nedir? YouTuber MissCharmsie iyi bir saç kremi ile saçın hazırlanmasını öneriyor. Buklelerinize ultra nemlendirici ile 20 dakika bakım yaptıktan sonra durulayıp saçta hiç kalıntısı kalmayana kadar kuruttuğunuzda kıvırcık kâkülün nasıl duracağı ve kestikten sonra nasıl doğal hali ile kalacağı hakkında bir fikir edinebilirsiniz.

Dalgalı kâkül kesmek için

Benim en beğendiklerim arasında dalgalı kâkül kesmek için Vlogger Vivi Konig’in dalgalı kâkül için verdiği tavsiyeyi size de aktarayım. Yüzünün her iki tarafında uzun birkaç hoş tutam bırakıyor. Yine, saçın tamamen kuru olması gerek. Bu tartışmaya açık değil. Ve tabi ki kâkülü dümdüz kesmekten kaçınmalısınız.

Sahte kâkül yapmak için

Bu işi yapmaya hazır hissetmiyor musunuz? Dert etmeyin. Yapma kâkülle kendinize kâkül kesmiş kadar olacaksınız. YouTuber Lana Summer’in dediğine göre bunun için saçınızın uzun olması gerek. Fakat, bu şekilde halledilebiliyorsa makas almaya ne gerek var!

Cosmopolitan Middle East