Suudi Arabistan’da Kovid-19 hastası 99 kişi iyileşti

Suudi Arabistan’da dün 99 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastasının daha sağlığına kavuşmasıyla birlikte ülkedeki iyileşme oranının yüzde 15’e yükseldiği ifade edildi. Buna karşın ülkede 157 yeni koronavirüs vakası kaydedilirken, yeni vakaların, koronavirüs belirtileri göstermeden önce karantinaya alındığı ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Muhammed Abdulali dün düzenlediği basın toplantısında, 157 yeni koronavirüs vakasının kaydedilmesiyle toplam vaka sayısının bin 720’ye, 6 hastanın daha hayatının kaybetmesiyle ölenlerin sayısının 16’ya, yeni sağlığına kavuşan 99 kişiyle birlikte ise iyileşenlerin sayısının 264’e ulaştığını açıkladı.

Yeni vakaların seyahatten döndükleri için önlem amacıyla karantinaya alınanlar arasından olduklarına dikkati çeken sözcü, bu kişilerle temas edenlerin de incelemeye alındığını belirtti. Yeni vakaların 9 farklı şehirde görüldüğünü belirten Dr. Abdulali, vakaların 78’inin Medine’de, 55’inin Mekke’de 7’sinin Riyad’da, 6’sının Katif’te, 3’ünün Cidde’de, 3’ünün Hufuf’ta, birer kişinin Tebuk ve Taif’te olduğunu kaydetti.

ÜLKELERİNE DÖNENLERİN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI

Suudi Arabistan Kamu Güvenliği Sözcüsü Albay Sami Eş-Şuveyric yaptığı açıklamada “Başka bir yere gitme talepleri incelenmeye devam ediyor. Taleplerin çoğu, düzenlemeleri ve sokağa çıkma yasaklarını ihlal ediyor. Bununla birlikte, sadece insani ve acil durumlar için ulaşıma izin veriliyor” şeklinde konuştu. Son iki gün içinde 37 binden fazla talep aldıklarını belirten Albay Şuveyric, bunları incelemeye devam ettiklerini vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı ise göçmenlerin ülkelerine dönmelerini sağlamak için çalışma başlattıklarını açıkladı. Bakanlık bu çalışmanın, gurbetçilerin vatandaşı oldukları ülkelerin mevcut şartları doğrultusunda taleplerine yanıt vermek amacıyla başlatıldığını vurguladı.

Şarkul Avsat