Fransa’da 280 Suudi doktor salgınla mücadele ediyor

Fransa’da koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı verilen mücadelede Fransız tıp burs programı kapsamında çeşitli bölgelerde bulunan 280 Suudi Arabistanlı doktor da aktif rol oynuyor.

Fransa’nın Riyad Büyükelçisi François Gouyette, Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada, “Bu program Fransa ve Suudi Arabistan’ı tüm alanlarda bağlayan güçlü bağları yansıtıyor. Ayrıca iki halk arasındaki dostluk ve dayanışma ilişkisinin güzel bir sembolüdür. Burada Suudi doktorlara bu kritik aşamada, gösterdikleri özveri ve görev ruhu için en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan’ın Fransa ve İsviçre Suudi Kültür Ataşesi Abdullah es-Senyan, Şarku’l Avsat’a verdiği demeçte, Fransa’nın büyük şehirlerinden 35 ayrı uzmanlık alanında 280 Suudi doktorun faaliyet gösterdiğini söyledi. Senyan, “Suudi doktorların bu tehlikeli virüsün yayılım gösterdiği bu zor zamanlarda gösterdiği özveri görkemli bir dayanışma örneği. Herkes için öncelikli sağlık politikası kapsamında yardım eli uzatma ilkesinin uzantısıdır. Fransız hastanelerinde koronavirüse karşı verilen mücadeleye katılan Suudi doktorlar, gönüllülüğün değerini ortaya koyuyor. Doktorlarımız, bir virüs veya salgın gibi krizlerle mücadele ve insanlığa hizmet için herhangi bir yerde adanmış ve etkili bir şekilde harekete geçemeye hazırlar” dedi.

Fransa Büyükelçiliği Bölgesel Sağlık Danışmanı Guillaume Huart ise Suudi doktorlar ve Fransız rehberleri arasındaki dayanışmaya övgüde bulunarak bu doktorların birçoğunu tanıdığını ifade etti.

Şarkul Avsat