Suudi Arabistan hükümeti özel sektör maaşlarının yüzde 60’ını karşılayacak

Suudi Arabistan Kralı Selman hükümetin Covid-19 salgınından etkilenen özel sektör endüstrilerindeki maaşların yüzde 60’ını karşılayacağını duyurdu.

Hareket, 9 milyar riyallik (2,4 milyar dolar) ekonomik paketin bir parçası ve ve personelini işten çıkarmayı düşünen şirketlerin, önümüzdeki üç ay boyunca 9 bin riyale (2,4 bin dolar) kadar devlet yardımı başvurusunda bulunmalarına izin verecek.

Suudi Krallığı’nda teyid edilen virüs vaka sayısı bin 885’e ulaşırken, virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının da 21 olduğu bildirildi.

Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed Al Jadaan, özel sektör şirketlerini salgın sırasında personeli işten çıkarmaktan kaçınmaya çağırdı. Ulusal işsizlik yardım sistemi Sanad’ın 1.2 milyon Suudi Arabistanlıyı kapsayacağını belirten Bakan, sürecin üç aylık sürenin ötesine geçebileceğini de açıkladı.

Muhammed Al Jadaan ayrıca ilk ödemelerin 3 Mayıs’ta şirketlere gönderileceğini de sözlerine ekledi.

Suudi Arabistan, virus salgınından etkilenen şirketlere çeşitli vergi ve harçlardan muaf tutacak 70 milyar riyallik (19 milyar dolar) ekonomik paket ile küçük ve orta ölçekli işletmelere yardımcı olmak için bankalara ve finans kuruluşlarına gönderilen 50 milyar riyallik (13 milyar dolar) ekonomik önlem paketini de duyurdu.

Hükümet çeşitli bölgelerde sokağa çıkma yasağının uzatıldığını açıkladı. Öte yandan sokağa çıkma yasağı kutsal Mekke ve Medine şehirlerinde de 24 saat olacak şekilde güncellendi.

Arabian Business