Neymar, koronavirüs ile mücadele için 1 milyon dolar bağışladı

Brezilya’nın SBT kanalında yer alan bir habere göre Neymar, ülkesi Brezilya’nın yeni koronavirüs salgını ile mücadele edebilmesi için bir milyon dolar bağışladı.

Dünyanın en pahalı üçüncü futbolcusu olan Paris Saint-German takımının yıldızı, bağışladığı miktarın bir kısmını Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’na (UNICEF), geri kalanını ise arkadaşı olan ünlü televizyon sunucusu Luciano Huck’un başlattığı yardım kampanyasına bağışladı.

BAĞIŞIN BİR KISMI BREZİLYA’NIN YOKSUL MAHALLELERİ İÇİN KULLANILACAK

Forvet oyuncusunun basın ofisi “Bağışlar ya da miktarlar hakkında konuşmuyoruz” diyerek yorum yapmayı ret etti.

28 yaşındaki Neymar’ın bu bağışı, Abbe Pierre Vakfı’na miktarı açıklanmayan bir bağış yapan takım arkadaşı Fransız genç forvet Kylian Mbapp’énin ardından geldi.

Brezilya’nın 2022 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olası bir aday olarak gösterilen Huck, fonu özellikle koronavirüse karşı hassas olan yoksul Rio de Janeiro mahallelerine yardım etmek için başlattı.

NEYMAR, KARANTİNAYI LÜKS VİLLASINDA GEÇİRİYOR

Bağışlar, spor dünyasını durduran ve bazı kulüplerin personellerine ödeme yapmakta zorlandıkları bu krizde yüksek miktarlarda ücret alan futbolcular tarafından yapılıyor.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

⚽️👊🏽

ene10ta Érre 🇧🇷 👻 neymarjr (@neymarjr)’in paylaştığı bir gönderi ()

Neymar, karantina sürecini Rio’nun yakınlarındaki bir tatil beldesi olan Mangaratiba’daki lüks villasında geçiyor.

Neymar geçen hafta, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Brezilya’da da uygulanan karantina döneminde, arkadaşları ile birlikte plaj futbolu oynadığı fotoğraflarını paylaştığı için eleştirilmişti.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Cansados porém felizes 👊🏽🤘🏽até o davizinho treinou hoje 😅😂🤣 📸 by: @gilcebola

ene10ta Érre 🇧🇷 👻 neymarjr (@neymarjr)’in paylaştığı bir gönderi ()

Ancak Neymar’ın basın ekibi, Neymar’ın “herhangi bir ziyaret” kabul etmediğini ve Fransa’dan onunla birlikte gelen kişilerle birlikte “tamamen izole” edilmiş olarak evde karantinada olduğunu açıkladı.

Arab News