Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres

BM uyardı: Evde kal ama kavga etme, kadına şiddet uygulama

Yeni koronavirüsün 1,2 milyondan fazla kişiye bulaştığı şu günlerde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, küresel salgının derinleşmesiyle toplumsal ve mali yük artarken, aile içi şiddetin de artacağı endişesi ile tüm evler için “evde huzur”  çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, “aile içi şiddet vakalarında dehşet verici bir dalgalanma” olduğunu söyledi. Guterres, 23 Mart’ta tüm silahlı kuvvetlerin her yerde derhal ateş kesmeleri çağrısından sonra, “Şimdi de her yerde her tür şiddete son verme çağrısında bulunma zamanıdır. Pek çok kadın ve kız çocuğu en güvenli olmaları gereken yerde, evlerinde tehdit altındadır. Ve bugün tüm dünyada evde ve ev içinde huzur için yeni bir çağrıda bulunuyorum” açıklamasını yaptı.

Guterres, “Tüm hükümetleri kadına şiddeti önlenmesi ve düzeltilmesi çalışmalarını KOVID -19 ile ulusal mücadele planlarının önemli bir parçası olarak bir an evvel ele almaları çağrısında bulunuyorum” dedi.

Guterres, sağlık çalışanlarının ve polisin ağır iş yükü altında olduğunu ve kurbanlara yardım eli uzatan diğer kurumların da toplumda küresel salgın ile mücadele için tecrit uygulandığından hizmet veremediğine dikkat çekti.

John Hopkins Üniversitesi’ne göre, tüm dünya 1,2 milyondan fazla kişinin hastalık taşıdığı onaylanmış durumda ve yaklaşık 70 bin kişi de hayatını kaybetti.

Khaleej Times