Brezilya milli futbol takımının eski kaptanlarından 1994 FIFA Dünya Kupası şampiyonu olan ve “Dunga” olarak bilinen Carlos Caetano, dünyada koronavirüsün patlak vermesiyle ortaya çıkan kriz sırasında muhtaçlara ve fakirlere yardım etmekte tereddüt etmedi. Rio de Janeiro’daki hayır kurumlarına yardım etmek için 10 ton sebze, ürün ve iki bin çocuk bezi yardımı toplayarak ülkesinin yıldızlarına meydan okudu. Dunga, “Kaybedecek zaman yok” dedi.
Dunga, Brezilya’da sosyal medyada bir aktivist tarafından yayınlanan bir videoda, “Birçoğumuz zorluklarla yüzleşmek zorunda kalmıyoruz ve bunları yaşayabileceğimizi düşünmüyorduk. Şimdi hayat bizi birlik olmaya ve daha iyi bir insan olmaya zorluyor. Hepinize meydan okuyorum, 10 bin kilogramdan fazla yardım topladık ve bu savaşa devam edeceğiz, kaybedecek zaman yok” şeklinde konuştu.
#دونغا يتحدى نجوم #البرازيل بجمع 10 أطنان خضر وغلال للتبرع بها https://t.co/zbNh3Pxt0B#StayHome#خليك_في_البيت#ملتزمون_يا_وطن#البيان_القارئ_دائما pic.twitter.com/DRNf4syVpl
— البيان الرياضي (@AlBayanSports) April 4, 2020
Yetkililer 9 bin kişinin enfekte olduğu ve 359 kişinin öldüğü Brezilya’nın, ortaya çıkan koronavirüsten en çok etkilenen Güney Amerika ülkeleri arasında olduğunu bildirdi.
Al Bayan