​Arnavutluk’ta şarkıcılar sokakta konser verirken, vatandaşlar çatılarda dans etti (Video)

Arnavutluk’un sahil kasabalarından biri olan Durres sakinleri, metal çitlerle çevrili özel mülklerine ait alanlarda ve evlerinin çatılarında Arnavutluk’un ünlü isimlerinin şarkıları eşliğinde dans etti.

Durres kasabasında bir grup şarkıcı, Arnavutluk’ta uygulanan kısmi sokağa çıkma saatlerinde izin alarak sokaklarda şarkı söylüyor. Her gün, gün batımından önce farklı mahallelere giden şarkıcılar, polisler eşliğinde çevredeki apartmanlarda yaşayan sakinlere konser veriyor.

Şimdiye dek 9 kez yapılan tören, tam 90 dakika sürdü. Maskelerini takarak şarkı söyleyen sanatçıların sesi, plastik sarılı hoparlörlerden sokaklara yayıldı.

Ellerinde eldiven olan sakinler şarkıcıları alkışlarken, bazıları ise evin merdivenlerine çıkarak dans etmeye başladı. Müzik keyfi, 5 ay önce depreme maruz kalan 24 kişinin hayatını kaybettiği ülkede, Avrupa’nın en katı izole kontrollerini uygulayan şehirlerden biri olan Durres için “güzel bir nimet” olarak nitelendirildi.

60 yaşındaki Ayşe, “Muhteşemdi. Tüm endişeleri unuttum” diyerek, Durres’teki evi deprem sebebiyle kullanılamaz hale gelen ve bu sebeple Kosova’ya taşınan oğluyla yaptığı görüntülü konuşmada dans etti.

Yeni tip koronavirüs sebebiyle kısmi sokağa çıkma yasağının uygulandığı Arnavutluk’ta halk 05:00 ile 13:00 saatleri arasında izin alarak sokağa çıkabiliyor.

Şarkul Avsat