10 adımla karantinadan güzelleşerek çıkın

Kadınlar güzel görünmek için yüzüne, saçına ve vücuduna birçok işlem uyguluyor. Koronavirüs nedeniyle eve kapanılan bu dönemde bakımlı bir şekilde karantinadan çıkmak isteyenler için 10 ipucu…

21. yüzyılda kadın olmak gerçekten çok zor. Kadınlar, tüylerini cımbızla yoluyor, saçını yüksek ısıyla yakıyor, gözkapaklarına bir sürü şey sürüyor ve tırnaklarına zarar veriyor. Derisini pudrayla kaplıyor tırnak kenarlarındaki derileri kopartıyor. Ama artık nefes alma ve kendi doğal halini kucaklama zamanı.

Kadınlar karantina nedeniyle eşsiz bir şans yakaladı. Modern tarih boyunca ilk kez tüm dünya kendi kendini tecrit altına almış durumda. Sanki bir duraklama düğmesine basıldı ve daha evvel yeterince zaman bulamadığınız bazı kişisel bakım işleri için zaman adeta yavaşlatıldı. Ancak, artık zamandan bol bir şey yok! Doğal güzelliğinizle baş başa kalmak için iyi bir mazeretiniz var.

1-Bırakın kaşlar uzasın

Kaşlarınıza şimdiye kadar yeterince acı çektirdiğinizi düşünmüyor musunuz? Tamam, düzgün şekillendirilmiş kaşlar yüze özel bir çerçeve katıyor.

Ama şimdiye kadar fazla kopartılmış olamazlar mı? Kaşlarınız tamamen çıktıktan sonra nasıl görüneceğini merak etmiyor musunuz? Ne olursa olsun salona bir randevuya gidiyor olmayacaksınız, öyleyse bırakın kaşlarınız kendi kafasına göre takılsın ve istediği gibi uzasın.

2-Kirpiklerinizi yalnız bırakın

Boyatma veya takma kirpik; eğer kirpilerinizi yaptırıyorsanız artık onları rahat bırakmanın zamanı geldi. Kirpiklerinizle ne kadar oynarsanız o kadar dökülme eğilimi gösterirler. Takma kirpik takan kadınların çoğu, zamanla kendi kirpiklerinin tamamını kaybeder.

Siz de güzel kirpiklerden hoşlanıyorsanız, bu zamanları değerlendirin, kendi kirpiklerinizi uzatmaya başlatın ve onları geri getirip güçlendirecek güzel bir kirpik serumu bulmaya çalışın.

3-Saçınızı yüksek ısıya maruz bırakmaktan vazgeçin

Saçlarınızı düzleştirmek ya da dalga verdirmek için sürekli fön çektiriyorsanız artık doğal görünme zamanı geldi. Evden dışarı çıkmıyorsunuz, öyleyse bu fırsattan yararlanarak saçlarınızı sürekli ısıtarak şekillendirmeye bir son verebilir ve çok daha farklı işlemler uygulayabilirsiniz.

Ama çok çaresiz kalırsanız belki uçlardan biraz düzeltebilir ve düzgün bir şekil vermeye çalışabilirsiniz. Görünen o ki daha uzun bir süre evlerde kalacağız, öyleyse bırakın saçlarınız sıcaklığa maruz kalmadan uzasın ve size teşekkür etsin.

4-Tırnak cilasına ara verin

Renkli tırnakların parlak görünümü ne kadar baştan çıkarıcı olsa da tırnaklarınızı bir süre cilasız ve ojesiz tutmaya çalışın. Tırnaklarınızı biraz kısa kesmek, tırnak derisini yağlamak ya da tırnak güçlendirici kullanmak onları tekrar canlandıracak, daha güzel ve sağlam uzamalarını sağlayacaktır.

Kuaförler hala açıkken jel tırnak cilanızı sildiremediyseniz, bunu evde tırnak cilası çözücü, pamuk ve alüminyum folyo ile güvenli bir şekilde halledebilirsiniz. Bir parça pamuğu cila temizleyiciye batırın ve tırnağınızın üstüne yerleştirin, ardından sıkıca alüminyum folyo ile sarın 15 dakika bekleyin, jel tırnak cilası kolayca tırnağınızdan ayrılacaktır. Ellerinizi yıkayın ve tırnaklarınızı sağlıklı bir görünüme kavuşturacak olan badem yağı uygulayın.

5-Cildi kuru fırçalanma

Kuru fırçalanma biraz can sıkıcı ve zaman alan bir işlemdir ama sonuçları buna değer. Miranda Kerr gibi ünlüler günlük rutinler içine yaşamlarını değiştiren bir dokunuş olarak kuru fırçalanmayı da katıyorlar. Cildi kuru olarak fırçalamak kulağa geldiği kadar basit bir işlem. Tek gereken geniş sağlam ve kılları olan bir fırça. Ayak parmaklarından başınıza kadar bu fırça ile tüm vücudunuzu fırçalamak yeterli.

Her ne kadar kuru fırçalanma nispeten “yeni” bir eğilim olsa da yıllardır Ayurvedik tedavilerde kullanılmaktadır. Yumuşak bir ten, kan dolaşımında artış, ölü deri hücrelerinden kurtulmak ve selülitlerde azalma da bu işlemin yararları arasındadır. Her gece yatmadan önce ya da duş almadan hemen önce tüm vücudunuzu kuru olarak fırçalayın, nasılsa zamanımız çok, bunu hiç aceleye getirmeden yapabilirsiniz.

6-Bol bol su için

Artık evdesiniz ve su 7/24 elinizin altında. Mayo Clinic’e göre, bir erkeğin günde 3,7 litre su tüketmesi gerekirken, kadınların ortalama 2,3 litre su içmesi gerekiyor. Ancak durum epeyce farklı, çoğu insan artık çok daha az su içiyor.

Bu miktarda su içmeyi deneyin ve suyun yüzünüzde yaptığı değişikliğe yakından tanık olun. Daha güzel bir cilt, parlak gözler, güçlü tırnaklar ve parlak saçlara sahip olduğunuzu göreceksiniz. İlk şişeyi uyanır uyanmaz için ve gün boyunca kendinizi sudan mahrum etmeyin. Bu, evde kapandığımız ve az hareket ettiğimiz şu günlerde son derece yararlı bir şekilde iştahınızı azaltacaktır.

7-Makyaja bir ara verin

Makyaj cildiniz için o kadar da kötü değildir, öyle olsa çok fazla kadın makyaj yapmaktan vazgeçerdi. Fakat kimi zaman pudra ya da sıvı fondöten ile kaplandığında gözeneklerin nefes alması biraz zorlaşır.

Üstelik kendiniz makyajsız ne kadar çok görürseniz, doğal yüzünüzü görmekten o kadar hoşnut olacaksınız. Dediğimiz gibi, kendi doğal güzelliğinizi kucaklama zamanı şimdi. Bırakın cildiniz; cilt bakım rutini, güneşten uzak kalma ve dış ortamın kirinden uzakta, bolca su ve uykuyla kendine gelsin. Harcadığınız emeği makyajla gizlemeyin, bırakın cildiniz parlasın.

8-Beş adımda cilt bakım rutinini kusursuz hale getirin

Vücut genel olarak kendi rutini içinde gelişir: Düzenli egzersiz, düzenli ve yeterli uyku, olabildiğince temiz gıdalar. Kuşkusuz cilt bakımı rutininde iyi bir uyku ve suyun en temel unsurlar olduğunu inkâr edemeyiz, ancak yüzünüz için oluşturacağınız bir sistem birkaç haftada anlamlı bir fark yaratacaktır.

1-)Temizleme. Yüzünüzü sabunla yıkamayın, 12 yaşında değilsiniz. Yağlı kuru ya da karma bir cildiniz olabilir, bunu göz önünde tutarak kendinize bir cilt temizleme ürünü alın.

2-)Tonik. Cildi temizledikten sonra uygulanması gereken ilk ürün toniktir. En iyisi alkolsüz olanları tercih edin. Toniği bir parça pamuğa dökün ve yüzünüzden boynunuza ve göğsünüze doğru uygulayın.

3-)Serum. Tonikten sonra cildinize uygulayabileceğiniz ikinci en hafif ürün de serumlardır. Serumlar, belli bir amaç için uygulanır. Retinol örneğin, yaşlanma karşıtı bir serumdur. Retinol sihirli bir ürün. Yüzünüze ve boynunuza uygulayın.

4-)Göz kremini yüzük parmağınızın ucu ile alın ve gözaltlarına uygulayın. Fazlalığı dudaklarınıza sürün.

5-)Nemlendirici. Son adım; yoğun bir krem. Tüm yüzünüze ve boynunuza uygulayın.

9-Dar giysiler ve yüksek topuklu ayakkabılar giymeyin

Vücudumuz dar elbiseler, skinny jeanler, korseler ve kemerlerle sıkıştırılıp ezilmeye uygun değildir. Vücudunuza hak ettiği alanı vermek ve eşofmanlar içinde salınarak rahat ettirmek organlarınız için en iyisi olacaktır.

Çoraplarınızı giyin ve etrafta yalın ayak gezinin. Ayaklarınızı ayakkabılara, özellikle de yüksek topuklu ayakkabılara hapsetmeyin, bu şekilde gerçekten muhteşem görünüyorlar kabul, ama omurganızı bozuyorlar. Üstelik ayağınızda kemik çıkıntısına yol açıyorlar. Rahatlığın keyfini çıkarın ve sokak giysilerinizi giymeyin.

10-Uyku

Artık işe gidip gelme sorunu yok, öyleyse daha çok uyumanın tadını çıkarın. Uyku güzelliğin gerekli koşullarındandır ve bağışıklığı artırır. Hazır imkân varken bol bol uyuyun. Uzanıp yatmanın keyfine varın, ama yatağa erken gitmeye çalışın. Artık hak ettiğiniz uykulu gözleri yakalama şansına sahipsiniz.

Gulf News