Vatandaşların Demmam'daki Kral Fahd Uluslararası Havalimanı'na varışı

Suudi Arabistan: Malezya’dan dönen 219 kişi Demmam’a ulaştı

Suudi Arabistan tarafından yapılan açıklamada, Malezya’dan getirilen 219 Suudi vatandaşın ülkeye ulaştığı bildirildi.

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan kalkan Suudi Arabistan Havayolları uçağının Demmam’daki Kral Fahd Uluslararası Havalimanı’na iniş yaptığı belirtildi. Bu gelişmenin, Riyad’ın Suudi Arabistan’a dönmek isteyen vatandaşlara sunduğu hizmet kapsamında gerçekleştirildiği ifade edildi.

Malezya’dan dönen Suudi vatandaşlar, dışişleri, turizm ve sağlık bakanlıklarından temsilciler ve ayrıca Sivil Havacılık Otoritesi’nden yetkililer tarafından karşılandı.

Kral Fahd Uluslararası Havalimanı’nda ülkeye dönüş yapan vatandaşlara karşı koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik alınan 12 aşamalı önlemler uygulandı. İlk aşamada, gelinen ülkenin havaalanında yolculara tıbbi muayene yapılıyor ve uçağa binmeden önce yolcular arasında boşluk olması sağlanıyor. Vatandaşların uçağın inişinin ardından standart prosedürlere tabi tutuldukları bildirildi.

Sağlık Bakanlığı, gelen tüm yolcuların güvenliğini sağlamak için zorunlu termal kamera ekipmanının içinden geçilen bir kontrol noktası tahsis edildiğini bildirdi. Yolcular arasında bir durumdan şüphelenildiğinde, yolcu diğerlerinden ayrılarak kapsamlı muayene alanına aktarılması için güvenli yol izleniyor. Yolcuların ayrıca pasaport prosedürlerine başlamadan önce ellerini sterilize etmeleri gerekiyor. Gümrük alanında, gümrük memuru ile yolcu arasında en az 1,5 metre mesafe bırakılmalı.

Son aşamada ise yolcular, sağlık ve turizm bakanlıkları tarafından çıkışlarda, güzergah ve varış noktalarına göre sıralanır. Yolcular ayrıca tüm hizmetler ve güvenlik önlemleri ile sağlanan Milli Eğitim Bakanlığı ulaşım filosundan tahsis edilen ulaşım araçlarına yönlendirilir. Kovid-19 salgını ile mücadele önlemeleri uyarınca yolcuların Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenen misafirhanelere taşınması sağlanıyor.

Şarkul Avsat