Koronavirüs ile mücadeleye katkıda bulunmak için eğitim için gittikleri ülkelerde kalmaya karar veren Suudi doktorlar

6 bin 250 Suudi doktor 41 ülkede koronavirüs ile mücadele ediyor

6 bin 250 Suudi doktor, 41 ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı mücadele ediyor. Doktorlar halkla bir arada olmaları, insancıllıkları ve barışçıl mesajları ile vatanları için bir gurur tablosu oluşturuyorlar.

Yabancı ülkelerin büyükelçileri Suudi doktorlara teşekkürlerini dile getirdi ve insani tutumları için doktorları takdir ettiler.

Dünyanın dört bir yanına tıp okumak için giden Suudi doktorlar, gittikleri bir dizi ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen hastalara müdahale etmede oradaki doktorlara katılmaları ve dünyanın dört bir yanında ihtiyacı olanlara yardım eli uzatmaları ile ülkelerinin tutum ve liderliğinin bir uzantısı olarak insani düzeyde dikkat çeken bir duruş sergilediler.

Suudi doktorlar, dünya çapında yayılan koronavirüs salgını ile mücadeledeki tehlikelere rağmen eğitim için gittikleri ülkelerde kalıp o ülkelerdeki doktorlara yardımda bulunmaya ve hastanelerde çalışmaya karar vermişlerdi.

Almanya’nın Riyad Büyükelçisi Jörg Ranau, Alman Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yaptığı açıklamada Suudi doktorlara takdir ve teşekkürlerini dile getirdi ve “Alman hastanelerindeki 650 Suudi doktora teşekkür etmek istiyorum. Onlar Kovid-19 ile mücadelede ortaklarımız oldular. Hepimizin saygısını hakediyorlar” ifadelerini kullandı. Büyükelçi, salgınla mücadelede Suudileri  “yoldaş” olarak tanımlayarak bir ortaktan daha fazlası olduklarını vurguladı.

Aynı şekilde Fransa’nın Riyad Büyükelçisi François Gouyette, BAE’li ve Suudi doktorların Fransa için sarf ettikleri çabalar için ve Fransa halkına yardımda bulunmak için Fransız doktorlarların yanında kalmayı seçtikleri için takdir ve teşekkürlerini dile getirdi.

Büyükelçi “Fransız Uzmanlık Programına katılan 250’den fazla Suudi doktorun, Kovid-19 salgını ile mücadelede meslektaşlarına yardım etmek için Fransa’da kalma kararı aldıkları için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan dışında eğitim gören Suudi doktor sayısının, 6 bin 250 erkek ve kadın doktoru geçtiği aktarılıyor.

Doktolar, Dünyanın dört bir yanındaki 41 ülkede, genel ve alt uzmanlık alanlarında ve farklı lisans aşamalarında 300’den fazla uzmanlık alanında eğitim görüyorlar.

Şarkul Avsat