BAE, engelli, boşanmış, dul kadınlar ve mahkum ailelerini unutmadı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Yardım Kuruluşu, ülke içindeki yeni koronavirüs Kovid -19’un etkileriyle mücadele etmeye katkıda bulunmak için “bir gıda veya sağlık paketi bağışla” girişimini başlattı.

Ulusal Sterilizasyon Programı’nın genişletilmesi ışığında hedef gruplar için gıda güvenliğini arttırmak amacıyla başlatılan girişim, ülke içindeki 7 kategori için başlatıldı; yaşlılar, kronik hastalığı olanlar, engelli insanlar, boşanmış ve dul kadınlar, mahkum aileleri ve yetimler.

Girişime dahil edilen gruplar, https://portal.rcuae.ae/spons/order/ adresiyle resmi web sitesine girip kayıt, veri girişi ve makbuz yeri, başvuru sahibinin adını, kimlik numarasını, uyruğunu, telefon numarasını, şehir, bölge, sokak ve ayrıntılarını yazdığı basit adımlar aracılığıyla başvurabiliyor. Başvuru talebi alındıktan sonra bir ay boyunca bir aile için yeterli olan bir gıda paketi evine gönderiliyor. Ayrıca, engelliler veya yaşlılar gibi web sitesine nasıl girileceğini bilmeyenlerden telefonla talepler alınacak.

Aile üyelerinin sayısındaki fazlalık nedeniyle gıdaların ayın sonundan önce sona ermesi durumunda yararlanıcı yeni bir gıda paketi talebinde bulunabilecek.

Girişim, devlette koronaya yönelik çabaları desteklemeyi ve onları salgının etkilerinden korumak ve evlerinde kalmayı hedefleyen aileler ve kesimler için güvenliklerini korumak amacıyla uygun koşulları yaratmayı amaçlıyor.

Ülkenin çeşitli bölgelerindeki vatandaşlara, BAE Yardım Kuruluşu gönüllü kadroları aracılığıyla, devletin aldığı ihtiyati ve önleyici tedbirler yoluyla dağıtım yapılıyor.

Ayrıca gerekli ihtiyaçlar, yerel pazardaki hareketi teşvik etmek ve tüccarlar ve tedarikçiler üzerindeki krizin ekonomik sonuçlarını hafifletmek için yerel tüccarlardan ve tedarikçilerden satın alınıyor.

Gıda paketlerinde pirinç, un, şeker, süt, yağlar, baklagiller, konserve ürünler, makarna, erişte, mercimek, nohut, meyve suyu, peynir ve çay gibi önemli gıda maddesi ve bir dizi başka ürün yer alıyor.

BAE Yardım Kuruluşu, yaptığı açıklamada, ülke içindeki koronavirüsü etkilerini azaltmak için 5 bin gıda paketi dağıttığını duyurdu.

Bu adım, yetimlere, engellilere, yaşlılara, kronik hastalık sahiplerine, korunmasız ailelere ve sınırlı gelire sahiplere gıda sağlamayı amaçlayan Gıda Güvenliği Geliştirme Girişimi’nin ilk aşamasını temsil ediyor.

Al Bayan