Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak

Erdoğan, İçişleri Bakanı Soylu’nun istifası hakkında “İstifasını kabul etmeyerek, kendisinden görevini sürdürmesini istedim” açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamada bulundu.

Erdoğan, kabine toplantısında “Hafta sonları sokağa çıkma yasağını önümüzdeki dönemde de ihtiyaç duyuldukça sürdürme kararı aldık” diyerek, 17-19 Nisan tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.

Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü ifade eden Erdoğan, “Vatandaşlarımızın bireysel sağlık ve temizlik malzemesi temininde sıkıntı yaşamıyoruz” dedi.

Salgının kontrol altına alınmasında önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade eden Erdoğan, “Taburcu olan hasta sayımız 5 bine yaklaştı” bilgisini paylaştı.

Erdoğan, Hadımköy’de 100, Derince’de 250 yataklı yeni hastaneler kurulduğunu açıkladı.

Bu hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı hakkında da açıklamada bulunan Erdoğan, yasağın açıklandığı ilk saatlerde yaşananları “gereksiz kargaşa” olarak nitelendirdi ve “Bir daha tekrar etmemesi için gereken tedbirleri alacağız” dedi.

Erdoğan, “17 Nisan saat 24.00’ten 19 Nisan saat 24.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak” bilgisini paylaştı.

SOYLU’NUN İSTİFASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifası hakkında ise, “İstifasını kabul etmeyerek, kendisinden görevini sürdürmesini istedim” açıklamasını yaptı.

ÖZEL BANKALARA TEPKİ

Erdoğan koronavirüs salgını sürecinde özel bankalara yönelik “Hiç de iyi bir imtihan vermiyorlar” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Independent Türkçe