İHA’lar intihar edecek!

Havadan gözlem yapma dışında gerektiğinde üzerindeki patlayıcı ile hedeflere kamikaze dalışı yapan Kargu-2 Vurucu Mini İnsansız Hava Araçları’nın ikinci parti teslimatını alan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), düşman İHA’larına karşı da İHASAVAR alımına başladı.

Türkiye günümüzde ve gelecekte çatışmaların asli unsuru olacak insansız sistemlere yatırım yapmayı sürdürüyor.

SavunmasanayiST.com’dan Anıl Şahin’in haberine göre koronavirüsle uğraştığımız bugünlerde Türkiye bir taraftan da İHA gücünü arttırmayı sürdürdü.

Habere  STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. tarafından geliştirilen KARGU-2 Vurucu Mini İnsansız Hava Aracı (İHA)’nın ikinci parti teslimatı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne gerçekleştirildi.

Teslimat T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından da duyuruldu.

Aralık 2019’da varılan anlaşmaya göre TSK’ya 356 adet KARGU-2 Vurucu İHA teslim edilecek.

İlk pakette yer alanların 5 km. menzilli olduğu ancak son yapılan teslimattaki İHA’ların menzilinin 10.km’yi bulduğu öğrenildi.

Kamikaze İHA’lar tek kullanılabildikleri gibi  hedeflere toplu halde de yönlendirilebilerek gerektiğinde bombardımanda da kullanılabiliyor.

 

Kargu Mini Drone

Terörle mücadelede de kullanılabiliyor

Tek er tarafından taşınabilen, otonom veya uzaktan kumanda ile çalışabilen, döner kanatlı KARGU, gövde içerisindeki 40 mm’lik bomba atar mühimmatı kamikaze dalışı ile kendisini gerektiğinde hedef üzerinde de patlatabiliyor.

Bu yönünden dolayı tek araçlara ya da bir arada duran küçük topluluklara yönelik saldırılarda kullanılabileceği kaydediliyor.

İHASAVAR’lar kritik noktaları İHA saldırılarına karşı koruyacak

TSK’ya 500’den fazla İHASAVAR

Türkiye bir taraftan operasyonel İHA’lara ağırlık verirken diğer taraftan düşman unsurlarca kullanılacak İHA’lara karşı da kendisini korumak amacıyla sistemler arayışında.

ASELSAN’ın geliştirmiş olduğu İHASAVAR Anti-Drone RF Karıştırma / Köreltme Sistemi’nin de güvenlik güçlerine yeni bir teslimatını gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yine T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yapıldı.

ASELSAN, şu ana kadar 500’den fazla İHASAVAR teslimatı gerçekleştirdiği belirtildi..

Hassas noktaları İHA’lara karşı koruyacak

İHASAVAR’lar askeri tesislerin/üslerin, devlet kurum binalarının, üst düzey yetkili konutlarının, tören alanlarının, nizamiye ve kontrol noktalarının yakınlarında drone/mini-İHA uçurulmasının aktif karıştırma uygulaması ile engelleyerek koruma sağlamaktadır.

İHASAVAR’lar, drone/mini-İHA’ların, uzaktan komuta, GPS/ GLONASS uydu seyrüsefer, veri ve görüntü aktarım frekanslarının tamamını aynı anda karıştırarak drone/mini-İHA kullanılarak oluşturulabilecek tehditleri bertaraf edebiliyor.

Independent Türkçe