Suudi Arabistan, balıkçılara yardım elini uzattı

Suudi Arabistan’ın Yemen’i Kalkındırma ve Yeniden Yapılandırma Programı, Sokotra Adası’nda kasırgadan etkilenen balıkçılar için 100 tekne sağlama ve dağıtma projesini tamamlarken, 300 balıkçıya maddi yardımda bulundu.

Yardımlarla, adadaki balıkçılık sektörünün canlanması ile ailelerin gelirinin artırılması ve sürdürebilir gıda sektörünün çeşitlendirilmesine olumlu yönde etki edilmesi hedefleniyor.

Projenin açılış törenine Sokotra Valisi Remzi Ahmed Mahrus ve Suudi Arabistanlı yetkili Albay Ali Salmin’in yanı sıra birçok üst düzey isim katıldı.

Proje, valilikteki balıkçılık sektörünü desteklemenin yanı sıra adaları vuran kasırgalar ve tropikal koşullar nedeniyle tekneleri yok edilen balıkçılar için geçim kaynaklarını korumayı hedefliyor.  Aynı zamanda adada kendi kendine yeterlilik kazanmaya ve balık üretimini artırmaya katkı sağlayan proje, sürdürülebilir bir ekonomik ortam yaratarak iş olanaklarını artıracak.

Sokotra Valisi proje hakkında yaptığı konuşmada, desteklerinden ötürü Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a teşekkür etti.

Ahmed Mahrus açıklamasında, Suudi Arabistan’ın Yemen’i Kalkındırma ve Yeniden Yapılandırma Programı Genel Müdürü Muhammed Al Cabi’ye, Yemen’de çeşitli önemli sektörlere verdiği destekten ötürü de teşekkür etti.

Vali açıklamasında, Suudi Arabistan Krallığı’nın vilayetteki Yemen halkına sunduğu kalkınma projeleriyle ölümsüz kalacağını ve ada halkının da Suudi kardeşlerine her zaman sadık kalacağını bildirdi.

Şarkul Avsat