Bugünkü burcunuz (14 Nisan 2020)

KOÇ (21 Mart – 19 Nisan)

Bugünün enerjileri biraz uyumluluk getiriyor, bu aynı zamanda yardım, destek ve rehberlik şansı demek. Burcunuzdaki Güneş, hırslarınızı kare bir açıyla Jüpiter’e doğru büyütüyor. Gerçekçi olacağınız bir gün, bunun tadını çıkarın ve kutlayın, işleri sıkı tutun ve en iyi sonuçları elde ettiğinizi görün. Neyse ki, bir Merkür yaptığı açılarla yeni anlayış seviyelerini devreye sokuyor, bu da sorunları ortadan kaldırmak veya daha iyi ele almanız için mükemmel bir zaman haline getiriyor. Kimi zaman ayrıntılarda kayboluyorsanız, şimdi olaylara yeni bir şekilde bakma zamanı. Duygularınızı ve kişisel enerjinizi yönlendirmek için özellikle tatmin edici kanallar bulmanız muhtemeldir ve muhtemelen kendinizi motive olmuş hissedeceksiniz. Kendi yolunuzda ilerlerken parlıyorsunuz. Partnerinizle uzun zamandır konuşmadığınız ancak konuşmayı çok istediğiniz bir konuya odaklanacaksınız.

 

BOĞA (20 Nisan – 20 Mayıs)

Bir yanınız bugün oldukça huzursuz olabilir, ancak bir plan veya belirli bir yön ile bu sorun değil, bu yüzden sabırlı olmanız gerekli. Neyse ki, özellikle rahat bir ruh halindesiniz ve bu enerjiyi başkalarına ulaştıkça affetmek ve iyileştirmek için kullanabilirsiniz. Başkalarıyla işbirliği yaparken kendi yolunuzu takip etmek iyi hissettirir. Öz dürüstlük rahatsız edici olabilir, ancak değişiklik ve iyileştirmeler yapmak için de çok yararlı olabilir. Sezginiz ve vizyonunuz güçlü olduğu için, arkadaşlıklar için olduğu kadar uzun vadeli projeler üzerinde çalışmak için de çok iyi bir gün. Ayrıca, zor bir problemi çözüme ulaştırmak veya zihinsel bir yükü bırakmaya karar vermek için iyi bir zaman. Merkür, zor bir durumu anlamak için yeni bir yaklaşım veya başkaları için destekleyici bir rol oynamanıza neden olabilir. Kişisel bir konuyu gündeme taşıyor olabilirsiniz veya başka birinin açıklamasını da bekleyebilirsiniz. Her iki durumda da, açık bir zihin yardımcı olacak. Eşiniz bu zamanlarda en büyük destekçiniz. Havaların güzelleşmeye başladığı bu günlerde balkonda en az 20 dakika güneş banyosu yaparak D vitamini depolayın.

 

İKİZLER (21 Mayıs – 20 Haziran)

Burcunuzdaki bir Güneş-Jüpiter açısı; eylemler, ifadeler, vaatler veya beklentilerin bugün çok öne çıkacağına işaret ediyor. Bunların herhangi birini veya tümünü kontrol altında tutmak fark yaratabilir. İnsanlar bugün bazı noktalarda size dengesiz ve abartılı davranıyor gibi gelecek. Bu duruma karşı sakin olun, fazla bir şey yapmaktan kaçının. Bununla birlikte, uzun zamandır zihninize ağırlık veren bir konuyu çözdüğünüz için iyi durumdasınız. Bugün yapacağınız konuşmalar açıklayıcı ve özellikle ilginç olabilir. Bir problemden kurtuluş hissi gelebilir. Vücudunuza odaklanmak isteyeceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Her gün kendinize ayıracağınız bir alanda yoga veya hafif aerobik gibi aktiviteler yapmak rahatlatıcı etkide olacak. Meyve ve sebze tüketimine de önem verin, bu dönemde abur cubur ve asitli içeceklerden uzak durun.

 

YENGEÇ (21 Haziran – 22 Temmuz)

Bugün, yeni bir şeyler öğrenmek veya öğretmek için mükemmel bir gün olabilir. Sezginiz iş anlayışınızı geliştiriyor ve gelişme, büyüme ve öğrenme arzunuz çok güçlü. Kendinizi ve dünyadaki “yerinizi” anlamaktan doğan her fırsattan tam olarak yararlanmaya bakın – dinleme ve gözlemleme yoluyla kazanacağınız çok şey var. Bugün, daha açık iletişim söz konusu olduğunda yeni bir sayfayı çevirdiğinizi hissedebilirsiniz. İş veya iş ile ilgili fikirler söz konusu olduğunda, kendinize özgü bir tarzınız var. Güneş-Jüpiter kare açısı, şu anda mümkün olandan daha fazlasını yapmak istemenize neden olabilir. Zaman zaman hırslı hissedebilirsiniz ancak bu duygunun sizi tamamen esir almasına izin vermeyin. Sevdiğiniz kişi sizden biraz ilgi bekliyor, bir paket çikolata ya da küçük bir jest ya da sevimli bir öğlen veya akşam yemeği güzel bir fikir olabilir.

 

ASLAN (23 Temmuz – 22 Ağustos)

Duyarlı ve bir o kadar öğrenmeye istekli olduğunuz bir gün. Zihinsel düzeyde çok rahatsınız. Bugün hırslarınız büyük, ama hepsine odaklanmanız zor olabilir. Hedefe daha hızlı ulaşmak için adımları atlamamaya dikkat edin – kendinizi hızlandırmak başarının anahtarı olabilir. Planların daha sonra değiştirilmesi gerekse bile, zihninizi rahatlatmanız ve kendinizi yeni olasılıklara açmanız da önemlidir. Yapılacak şeylerden bunalmış olmak daha fazlasını başarmanıza yardımcı olmayacak. Özellikle öğrenmeye, gelişmeye ve büyümeye açıksınız. Konuşmalar, büyüleyici yeni bilgi ve ilgi alanlarına açılan kapılar olabilir. Sorun çözme üzerinde de bir odaklanma olabilir – evinizdeki havayı temizlemek için iyi bir zaman. Neden güneşin ve temiz havanın tadını evi havalandırarak çıkarmıyorsunuz? Bu günlerde spor aktivitelerinden de geri kalmayın. Ayrıca bir kaç meyveden yapacağınız karışık meyve sularıyla detoksa başlamanın tam zamanı.

 

BAŞAK (23 Ağustos – 22 Eylül)

Bugün cömert ve rahat bir ruh halinden sıyrılıp daha depresif bir ruh haline girmeniz olası. Jüpiter bugünlerde duygusal ilişkilerde veya yaratıcılığınızla ilgili risk almanızı teşvik ediyor, ancak öte yandan Güneş de daha derin bağlar ve bağlantılar arzusunu teşvik ediyor. Bu nedenle kendinizi arada hissedebilir, bir mücadele içindeymiş gibi düşünebilirsiniz. Durum bugün ve yarın gündeme gelebilir. Özellikle para ile ilgili konular can sıkıcı olacak. Çevrenizdeki insanlardan sizi onaylamasını bekliyorsunuz, olumlu geribildirimler sizi daha motive ediyor. Eşinizle oldukça hassas veya karmaşık olan konuları verimli bir şekilde ele alabilir, verimli bir konuşma yapabilirsiniz. Bu konuşma aranızdaki bağların daha da güçlenmesine vesile olacak. Bu günlerde çok hareketsiz kaldığınızı hissediyorsanız güzel ve güneşin kendini gösterdiği havalarda esneme hareketleri yapın. Midenizde hassaslık hissedebilirsiniz, papatya veya lavanta çayı iyi gelebilir.

 

TERAZİ (23 Eylül – 22 Ekim)

Bazı konularda atılım yapmak hatta sil baştan yeni başlangıçlar yapmak istiyorsunuz. Son zamanlarda çok bunaldığınızı düşünüyorsunuz. Ancak yine de, yaratıcı yolları hayal etmekten geri kalmıyorsunuz. Bu gün bazı konuşmalar olacak. Bu konuşmalar sonrasında bazı noktalar daha da netleşecek, konuşmalar sonuçta sizi yönlendirecek. Bugün ayrıca bir ilişkide yeni bir başlangıç yapmaya motive edecek güce sahipsiniz. Uyku düzeninizin biraz şaştığını düşünüyorsunuz. Bunun için gün içi kafein alımına dikkat edin, akşam saatlerinde kafeinli içecekleri azaltın, yağlı yemeklerden uzak durun. Yemeklerden bir kaç saat sonra bitki çayları yardımcı olacaktır. Öte yandan hafif yoga ve egzersizler gün sonu enerjinizi dengelemeye yardımcı olur. Ancak çok fazla kendinize yüklenmeyin, rahatlama yerine daha fazla gerilmeyin.

 

AKREP (23 Ekim – 21 Kasım)

Yeni bir fikir üzerinde çok kafa patlatmamaya çalışın, işleri yavaştan alın ve bugün neler yapabileceğinizi öğrenmeyi hedefleyin. Her şeyi yapmak için kendinize çok fazla baskı yapıyorsanız, biraz durma zamanı gelmiş demektir. Bugün Merkür açıları önemli keşifler için büyük bir enerji veriyor. Bugün iş ve sağlık konuları odak noktası olabilir. Sağlığınızı iyileştirmenin yeni yollarıyla karşılaşabilirsiniz. Başkalarına yardım etmek ya da onlara rehberlik etmek bugün doğal olarak size geliyor. Uzun zamandır konuşmadığınız biriyle uzun bir sohbet söz konusu. Bu sohbet sonrasında kafanızdaki bazı soru işaretleri kendiliğinden yanıt bulacak. Bu günlerde abur cubur ve tatlı tüketiminde aşırılıklar görülüyor. Havalar güzelleşirken hafif bir fren yapmanın tam zamanı.

 

YAY (22 Kasım – 21 Aralık)

Bugün gezegensel enerjiler açığa çıkıyor bu da zihninizi bir duruma odaklanmanıza yardımcı oluyor. Yanlış şeylere yatırım yapıyorsanız ya da yanlış kararlar aldığınızı düşünüyorsanız huysuzluk ortaya çıkabilir. İnişler ve çıkışlar mümkündür, ancak kendinizi nerede bu kadar saldığınızı görmek için de harika bir zaman. Sınırlarınıza saygı duymak, vaatlerden ve şişirilmiş beklentilerden kaçınmak, bugün dengelemenin anahtarı olabilir. Yaratıcı bir arayış veya anlamlı bir konuşma yoluyla bir rahatlama olabilir. İletişim ve düşünceler, sorunların ve büyük resmin iyileştirilmesine ve çözülmesine odaklanıyor. Romantizm, eğlence, sanat ve çocuklarla ilgili konulara en iyi şekilde nasıl yaklaşılacağı konusunda fikirleriniz söz konusu olduğunda kendi yolunuza gidiyorsunuz ve bundan büyük fayda sağlayabilirsiniz. Açık sözlülüğünüz her zaman işe yarıyor, kırıcı sözler olsa bile insanlar iyi niyetinizden şüphe etmiyor. Yapı olarak hareketlisiniz ancak bu günlerde hareketten oldukça uzaklaştınız. Kısa yürüyüşler veya evde spor aktiviteleri için harika bir dönem.

 

OĞLAK (22 Aralık – 19 Ocak)

Bugün huzursuzluk duygusuyla mücadele etmek isteyeceğiniz bir gün, aynı zamanda bazı durumları daha iyi anlama isteğiniz var. Gereksiz strese yol açan bir gözlemi veya meseleyi tekrardan açmak isteyebilirsiniz. İyimsersiniz ve kendinize çok güveniyosunuz. Bu güven etrafınızdaki insanlara çekici gelebilir. Bugün zihninizi bir çözüme veya anlayışa açmak için mükemmeldir. Başkalarının açıklık ve duygularını paylaşma istekliliği sizi de aynısını yapmaya teşvik edebilir. Özellikle size en yakın insanlarla samimi iletişim, ilk başta rahatsız olsalar bile, daha fazla anlayışa kapı açar. Kendinizi özellikle sevdiklerinize veya ev yaşamınıza adanmış hissedebilirsiniz ve şimdi evinizde aileniz ve kişisel geçmişinizle ilgili önemli konuşmalar ve anlayışlar ortaya çıkabilir. Çatışmaların veya sorunların çözülmesi muhtemeldir. Geçmişte yaptığınız hataları görmek yeni projelere ve çabalara bakış açınızı geliştirmeye yardımcı olabilir.

 

KOVA (20 Ocak  – 18 Şubat)

Duygusal bir gündesiniz. Çok basit mevzuları bile büyütme eğiliminiz var. Son zamanlarda haksızlığa uğradığınızı ve çok yalnız bırakıldığınızı düşündünüz. Bugün, yeni bir şeye geçmeden veya kendinize söz vermeden önce tüm gerçekleri öğrenmeyi deneyin! Ne kadar olumsuz görünürse görünsün, bugün harika enerjiler var. Yapacağınız bir konuşmayla kalbinizi açmak için harekete geçmek isteyebilirsiniz. İş hayatında yardımcı tavsiyelerde bulunduğunuz insanların bazen umursamaz olduğunu düşünüyorsunuz. Sözleriniz bugünlerde iyileştirici güce sahip ve bugün, bu sizin için oldukça açık hale gelebilir. Uzun zamandır kafa patlattığınız bir konuyla alakalı, bulmaca parçalarının birleştiği aydınlatıcı bir an olabilir ve bir konuyu daha net görebilirsiniz. Vücudunuza zaman ayırmayı da ihmal etmeyin. Hareket etmek iyidir ve biraz müzikle bunu daha keyifli hale getirebilirsiniz.

 

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Bugün huzursuz hissedebilirsiniz, ama aynı zamanda sorunları çözmenin veya bir durum hakkındaki anlayışınızı artırmanın ödüllendirici yollarını da bulabilirsiniz. Burcunuzdaki Güneş sayesinde, bugünlerde hayatınızda konfor ve rahatlık veren faaliyetlere özellikle dikkat ediyorsunuz. Güneş’in Jüpiter’le çatışma yaptığı açı; farklı veya heyecan verici bir şey yapmayı istemek ile zaten bildiklerinize bağlı kalma arasında bir tercih yapma konusunda zorlanabileceğinizi gösteriyor. Bir arkadaş ya da proje, teslim edilebileceğinden daha fazlasını vaat ediyor gibi görünüyor ya da işlerin tahmin ettiğiniz kadar iyi ya da hızlı bir şekilde hallolmadığı duygusunu da verebilir.  Bunun cevabı, kendinizi daha fazla zorlamak veya daha fazla çaba sarfetmek değil, sorunlu alanlar üzerinde çalışmak ve iyileştirmeler yapmaktır. Ancak hayal gücünüzü zorlayın. Para durumunuz ve pratik hedefleriniz hakkında özel bir anlayışınız var, şimdi aynı şeylere yeni bir açıdan bakıyorsunuz ve sorunlara bütünsel bir açıdan yaklaşıyorsunuz. Eşinizle küçük bir kaçamak sizi mevcut sıkıcı ruh halinden uzaklaştırabilir. Evde bir DVD partisi yapabilir, mısır patlatmak yerine sağlıklı bir meyve tabağı ile filmin keyfini çıkarabilirsiniz.