Paket servisi alırken dikkat edilmesi gereken hijyen kuralları

Dubai Polisi yaptığı açıklamada, paket servisi çantalarının lavaboya boşaltılıp dezenfekte edilmesi ve yemekten önce tüm ambalajların atılması gerektiğini söyledi.

Yetkililer ayrıca, tüm plastik veya karton kaplarının atılmasını, kişilerin yemek için kendi çatal bıçak takımlarını kullanması gerektiğini belirtti.

VİRÜSÜN CANSIZ VARLIKLAR ÜZERİNDE BARINMA SÜRESİ

Dubai Polisi, bir sosyal medya yayınında, sürücülerin ve sakinlerin gereksiz temastan kaçınmasını sağlamak için bir liste açıkladı.

Virüsün ömrünün plastik üzerinde birkaç gün ve karton üzerinde yaklaşık 24 saat olduğu tahmin ediliyor.

PAKET SERVİS ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Birçok restoran, şimdiye kadar önlemlerin alındığından emin olmak için müşterilere e-posta ve mesaj gönderdi, ancak polis yine de aşağıdakilerden emin olunması konusunda çağrıda bulundu:

1-Kendi sağlığınızı ve siparişlerinizi getirenlerin sağlığını korumak için doğrudan temastan kaçının. Siparişinizi kapıda bırakmalarını isteyin.

2-Siparişinizi aldıktan sonra, siparişinizin bulunduğu çantayı (torba, ambalaj) bir lavaboya koyun.

3-Plastikse, yiyeceklerin teslim edildiği kapları atın. Buzdolabına koymayın.

4-Yiyecekleri kendi tabaklarınıza boşaltın.

5-Daha sonra lavabonuzu dezenfekte etmeyi unutmayın.

6-Yemekten önce ellerinizi 20 saniye boyunca iyice yıkamayı unutmayın.

Virüsün yüzeylere yayılma yeteneği konusundaki net bilgilerin olmamasına rağmen, virüsün büyük oranda başka bir kişiden geçtiğine inanılıyor.

Dünya Sağlık Örgütü ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, Kovid-19’un posta veya paketler yoluyla yayıldığına dair bir kanıt bulunmuyor.

Sağlık uzmanları; virüsün zarflarda veya paketlerde kalması ve bunlara dokunan herkese de bulaşması riskinin çok düşük olduğunu açıkladı. Ancak yine de, teslimatları aldıktan sonra ellerinizi iyice ve düzenli olarak yıkamak ve yüzünüze dokunmaktan kaçınmak iyi bir fikir olacaktır.

The National