Florida’da izolasyonun gevşemesiyle yüzlerce kişi sahile akın etti

ABD’nin Florida eyaleti Jacksonville Belediye Başkanı Lenny Curry’nin koronavirüs sebebiyle kapatılan kamu alanlarının kısmen açıldığını duyurmasının ardından yüzlerce kişi sahile akın etti.

Indipendent gazetesinin haberine göre Belediye Başkanı “Sizin ve etrafınızdaki kişilerin güvenliği için sosyal mesafe kurallarına uymanız ve saygı göstermeniz gerekiyor lütfen bu kurallara uyun” ifadelerini kullandı.

Gazete, şehrin web sitesinden yapılan duyuruya göre, sahilin sabah 6.00’dan 11’e kadar, akşam ise 17.00’den 20.00’a kadar açık olacağını, yüzmeye ve koşu yapılmasına izin verileceğini ancak güneşlenme ve toplu halde bir araya gelinmesinin yasak olacağı belirtildi.

Gazete, bu kararın ABD Başkanı Donald Trump’ın kamuoyunun kapatılmasından sonra ülkeyi durgunlaşan ekonomiye geri döndürmek için aşamaları yeniden açma planını duyurmasının ardından geldiğini bildirirken, bazı eyalet yöneticileri planın sadece ABD tarafından eksik olan toplu kontrollerin uygulanmasıyla çalışacağı endişesini dile getirdi Şu anda.

Gazete bu kararın ABD Başkanı Donald Trump’ın ekonominin aşamalı olarak açılmasının planlandığını duyurmasının ardından geldiğini bildirirken, bazı vilayet valilerinin planla ilgili endişelerini dile getirerek, planın eksik olduğunu, ABD’nin şu anda ihtiyaç duyduğu toplu kontrollerin sağlanması ile işe yarayacağını dile getirdiklerini aktardı.

Şarkul Avsat