Suudi Arabistan’da bazı şehirlerde taksi faaliyetleri devam ediyor

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, ülkede bu zamana kadar 24 saat içerisinde tespit edilen en yüksek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının dün görüldüğünü bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali, son 24 saat içerisinde bin 132 kişide daha koronavirüs tespit edilmesiyle ülkedeki toplam vaka sayısının 8 bin 274’e yükseldiğini açıkladı.

Dr. Abdulali, Mekke’de 315, Ciddge’de 236, Riyad’da 225, Medine’de 186, Demmam’da 88, Cubeyl’de 27, Tebük’de 13, Taif’te 10, Hufuf’ta 6, Bureyde’de 5, Huber’de 4, Kunfuza’da 4, Zahran’da 2, Abha’da 2 ve diğer 9 ilde 1’er vaka görüldüğünü ifade etti.

Ülkedeki can kaybının 92’ye ulaştığını açıklayan Sözcü, son 24 saatte 208 kişinin iyileşmesinin ardından taburcu edilen kişi sayısının da bin 329’a yükseldiği belirtildi.

Öte yandan, sokağa çıkma yasağı uygulanmayan bazı şehirlerde, yetkililer tarafından belirlenen şartlar ve gereksinimlere göre taksiler telefon uygulaması üzerinden faaliyetlerini sürdürüyor.

Ulaştırma Bakanı Mühendis Salih bin Nasır el-Casir, Kral Selman bin Abdulaziz’in onayıyla ülkedeki bazı şehirlerde çalışma faaliyetlerinin başlandığını bildirdi.

Bakan, bu kararın, taksi faaliyetleri de dahil koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirlerden etkilenen özel sektörün geliştirilmesi amacıyla alındığını söyledi.

El-Ahsa’daki iki mahalle karantina altına alındı

İçişleri Bakanlığı, ülkenin doğusunda yer alan el-Ahsa şehrindeki el-Faysaliye ve el-Fadıliye mahallelerinde bir sonraki duyuruya kadar dünden itibaren 24 saatliğine sokağa çıkma yasağı uygulandığını ve bölgeye giriş-çıkışların yasaklandığını bildirildi.

İçişleri Bakanlığı’ndaki resmi bir kaynak, koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek için gerekli prosedür ve ihtiyati tedbirlerin güçlendirilmesi için sunulan sağlık önerileri ışığında, vatandaş ve bölge sakinlerinin güvenliğini korumak için bu kararların alındığını ifade etti.

Kaynak, söz konusu mahalle sakinlerinin, temel ihtiyaçlar için 06.00-15.00 saatleri arasında evlerinden çıkmalarına izin verileceğini de belirtti.

Kuveyt

Kuveyt bugün yurtdışındaki vatandaşlarını tahliye etmeye başlıyor.

Kuveyt Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf el-Cassem, bugünden 7 Mayıs’a kadar sürecek tahliye uçuşlarının onaylandığını açıkladı.

Bu tahliyelerin büyük kısmının Jazeera Havayolları ile işbirliği içerisinde gerçekleştirileceğini belirten el-Cassem, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak yapılacak tahliye işleminin Dışişleri Bakanlığı tarafından denetleneceğini söyledi.

Kuveyt’te dün 93 yeni koronavirüs vakasının görülmesiyle ülkedeki toplam vaka sayısı bin 751’e yükseldi.

Ülkedeki can kaybı 6’ya ulaşırken, son 24 saat içerisinde 22 kişinin iyileşmesiyle ülkede koronavirüsten kurtulanların sayısı 280 oldu.

Bahreyn

Bahreyn Sağlık Bakanlığı, salgının yayılmasını önlemek ve kontrol altına alınması amacıyla ülkenin farklı bölgelerindeki vatandaş ve yabancılara koronavirüs testi yapıldığını bildirdi.

Bakanlık, e-devlet tarafından 12 günlük bir süre boyunca Bahreyn’deki tüm yerleşim birimlerinden rastgele 20 kişi seçildiğini ve kendilerine SMS ile test tarihinin bilgisinin verildiğini açıkladı.

Bu şekilde toplam 9 bin kişiye test yapılmasının hedeflendiğini ifade eden Bakanlık, seçilen kişilerin yanlarında aile bireylerini de getirebildiğini ve testlerin 5 dakikada sonuç verdiğini vurguladı.

Umman

Umman’da son 24 saat içerisinde 111 kişide daha koronavirüs tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı bin 180’e ulaştı.

Ülkedeki toplam can kaybı 6’ya yükselirken, iyileşen kişi sayısı ise 176 oldu.

Katar

Katar’da son 24 saatte 345 vaka tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 5 bin 8’e ulaştığı bildirilirken, iyileşen kişi sayısının ise 510 olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanlığı, vaka sayısında artış olduğunu ve pik aşamasının başladığını ifade ederek, yeni vakaların büyük bir kısmını göçmen işçilerin oluşturduğunu bildirdi.

Şarkul Avsat