BAE Bakanlar Kurulu’nun, salgınlarla ilgili yeni kararı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Bakanlar Kurulu, toplumda sağlık ve güvenliğin korunması ve olumsuz yansımalara yol açabilecek yanlış sağlık bilgilerinin ele alınması amacıyla bulaşıcı hastalıklar, salgın hastalıklar ve insan sağlığı ile ilgili yanlış bilgilendirme ile ilgili bir karar kabul etti.

Karar, hükümetin halk arasında sağlık bilincini artırma ve onlara gerçekleri, talimatları ve doğru prosedürleri sunma ve söylentiler ve yanlış haberler yayılmadan sertifikalı konuşmacılar ve uzmanlar ve akredite hükümet kaynakları aracılığıyla bilgi verme çabaları ışığında alındı.

Karar Sağlık ve Toplum Koruma Bakanlığı ve sağlık otoritelerinin, Ulusal Acil Durum, Kriz ve Afet Yönetimi Ulusal Otoritesi’nin onayından sonra salgınlarla ilgili sağlık yönergelerinin yayınlanmasını ve açıklanmasını içeriyor.

Karara dayalı olarak herhangi bir kişinin sahte, yanıltıcı, yanlış beyan edilmiş veya resmi olarak bildirilmemiş sağlık bilgileri veya kılavuzları yayınlaması, dağıtması ya da Sağlık ve Toplum Koruma Bakanlığı veya sağlık otoritesi tarafından onaylanmamış bilgiler sunması suç sayılacak.

Bakanlıklar ile federal ve yerel hükümet kurumları, salgınlarla ilgili sağlık bilgileri ile ilgili herhangi bir olaya cevap vermeden veya yorum yapmadan önce, Acil Durum, Kriz ve Afet Yönetimi Ulusal Otoritesi’nin onayını almalı ve Konsey Genel Sekreterliği’ndeki BAE hükümeti için irtibat bürosu olması koşuluyla resmi konuşmacılarını aday göstermeli.

Karara göre, Sağlık ve Toplum Koruma Bakanlığı veya sağlık otoritesi para cezası uyguladığı ve kararı uygulama taahhüdünü takip ettiği için yanlış veya yanıltıcı sağlık bilgileri veya kılavuzları yayınlayan veya yeniden dağıtarak ihlal edenlere 20 bine kadar dirhem para cezası uygulanacak.

WAM