Dubai Veliaht Prensi ve İcra Kurulu Başkanı Şeyh Hamdan bin Muhammed bin Raşid Al Maktum

Hamdan bin Muhammed, Sahra Hastanesi’ni ziyaret etti

Dubai Veliaht Prensi ve İcra Kurulu Başkanı Şeyh Hamdan bin Muhammed bin Raşid Al Maktum, yeni koronavirüsüyle mücadele kapsamında, emirlik sakinlerinin güvenliğini ve sağlığını korumaya yönelik gerekli tüm tedbirlerin alındığını açıkladı.

Ayrıca, ülkenin çeşitli emirliklerinde yürürlükte olan tüm ihtiyati ve önleyici tedbirlerin, bu geçici krizin en kısa sürede üstesinden gelmek için etkili olduğunu belirtti.

Şeyh Hamdan bin Muhammed yaptığı açıklamada, “Bugün BAE’nin her zaman olduğu gibi tüm zorlukların üstesinden gelmesi için zamana karşı yarışıyoruz. Dünyada koronavirüsünün yayılmasından kaynaklanan mevcut krize yanıt verme sürecinde, Dubai’de proaktif harekete dayalı entegre bir stratejiyle hareket ediyoruz” dedi.

Şeyh Hamdan bin Muhammed bu açıklamayı Dubai’deki Kriz ve Acil Durum Yönetimi Yüksek Kurulu Başkanı Şeyh Mansur bin Muhammed bin Raşid Al Maktum eşliğinde, Dubai Dünya Ticaret Merkezi’ndeki sahra hastanesine gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptı. Bu ziyaret, ilgili saha ekiplerinin hazırlıklarını gözden geçirme ve vatandaşlar, sakinler ve ziyaretçiler de dahil olmak üzere toplumun tüm üyeleri için en yüksek düzeyde koruma sağlama ve virüsün yayılmasını önlemek ve bunlarla ilgili gerekli önlemleri almak için hızlı ve yüksek verimli bir şekilde çalışmak için alınan tedbirler ışığında gerçekleşti.

Ziyaret sırasında, Koronavirüs Kontrol Merkezi Başkanı Dr. Amir Ahmed eş-Şerif, hastanenin ilk aşamasında, 300 yatak kapasiteli tam bir salonda tam donanımlı olan çalışma yöntemine ve ona ulaşabilecek toplam enerjiye ilişkin bir açıklama yaptı. Hastanenin toplam 3 bin yatak kapasitesine ulaşacağını, sahra hastanesinin stabil ve orta dereceli vakaların tedavisinde kullanılacağını ve daha ciddi vakaların hastanelerde tıbbi bakım almaya yönlendirileceğini ifade etti.

Dubai Sağlık Otoritesi Temel Sağlık Sektörü Genel Müdürü Dr. Manal Tarım yaptığı açıklamada, sahra hastanesi bileşenleri, ekipmanı ve çalışma stratejisi hakkında bilgi verdi. Şeyh Hamdan bin Muhammed, emirlikteki etkili sağlık sisteminin en önemli bileşenlerinden biri olan Dubai’de faaliyet gösteren hükümet ve özel hastanelere önemli bir katkı yapılması beklenen hastanenin vakaları tedavi etmek için gerekli tüm tıbbi ekipman ve araçları sağlamak için yaptığı hazırlıkları dinledi.

Dubai Veliaht Prensi, Dubai’deki Sağlık Otoritesi personeli, Dubai Polisi ve Dubai Ambulans Vakfı ve Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nden destekleyici unsurlar da dahil olmak üzere saha hastanesini destekleyen tüm çalışma ekiplerinin rolleri hakkında bir açıklama dinledi ve hastanedeki en yüksek iş verimliliğini sağlamak ve Dubai’deki sağlık sisteminin toplam kapasitesini destekleyecek şekilde tüm acil sağlık ihtiyaçlarını karşılama yeteneğini geliştirmek için hazırlanan entegre çalışma sistemine olan hayranlığını dile getirdi.

Şeyh Hamdan bin Muhammed bin Raşid Al Maktum, bu konuda eyaletteki sağlık otoriteleri tarafından yapılan büyük çabaları övdü ve Sağlık ve Toplum Koruma Bakanlığı tarafından yerel sağlık kuruluşları ile işbirliği içinde geniş uluslararası övgü alan önlemlere dikkat çekti.

WAM