​Yüzlerce Rus askeri karantinaya alındı

Rusya Savunma Bakanlığı, başkent Moskova’da, Kızıl Meydan’da düzenlenecek olan askeri geçit töreninin iptal edilmesinin ardından provalara katılan askerler için iki haftalık karantina kararı alındığını duyurdu.

Geçit töreninin 9 Mayıs’ta, Sovyetler Birliği’nin İkinci Dünya Savaşı’ndaki galibiyetinin 75’inci yılı kutlamaları için sayıları 15 bine varan askerin katılımı ile düzenlenmesine karar verilmişti. Reuters haber ajansının aktardığına göre Kremlin bu kutlama ile askeri ve diplomatik saygınlığını gözler önüne sermeyi umuyordu.

Savunma Bakanlığı’na bağlı Zvezda televizyon kanalı pazartesi günü, Moskova’daki provalara katılan tüm askerlerin iki haftalığına izole edilmeleri için ülkenin dört bir yanındaki kışlalarına döneceklerini belirtti.

Bakanlık, karantinanın önlem olarak mı uygulandığı yoksa gözetim altına alınmış veya hasta olan bir askerler mi bulunduğuna ilişkin herhangi bir bilgi paylaşmadı. Ancak askerlerin kışlalarına geri gönderilmesinde kullanılacak olan tüm askeri araçların, trenlerin ve uçakların dezenfekte edileceğini bildirildi.

Rus medyasında, provalara katılan askerler arasında virüsün yayıldığı iddia ediliyor.

Şarkul Avsat