Cumhurbaşkanı Erdoğan, normale dönüş için tarih verdi: Bayram sonrası ülkemizin normal hayata geçişini hedefliyoruz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, video konferans yöntemiyle yapılan MYK toplantısında yaptığı konuşmada, yeni tip koronavirüs ( Kovid-19) salgınıyla mücadeleye ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye’nin tüm dünyada olduğu gibi koronavirüs salgınına karşı yoğun mücadele içerisinde olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bu salgın, ekonomik sonuçları itibariyle İkinci Dünya Savaşı’ndan sonraki en büyük kriz haline dönüşmüştür” dedi.

Salgının dünyanın geleceğini de değiştirdiğini vurgulayan Erdoğan, “Gelişmiş ülkelerin böyle kapsamlı bir kriz karşısında yaşadıkları çaresizlik, gelecekle ilgili tüm öngörülerin yeniden yapılmasını zorunlu kılıyor” ifadelerini kullandı.

“Bizim diğer ülkelerden farkımız güçlü sağlık altyapısına sahip olmamız”

Türkiye’nin koronavirüs salgınına karşı mücadelede ilk tedbir alan ülkelerden biri olduğunun altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:

Avrupa’nın tamamı ve İran gibi salgının ağır seyrettiği ülkelerin yanı başındaki Türkiye’nin bu sürecin dışında kalması, işin tabiatı gereği mümkün değildi. Ancak bizim diğer ülkelerden farkımız, hem güçlü bir sağlık altyapısına sahip bulunmamız hem de gereken tedbirleri vakitlice almış olmamızdır.

“Ramazan bayramı sonrası normal hayata geçmeyi hedefliyoruz”

Ülkedeki salgının yatay olarak seyretmeye başladığını vurgulayan Erdoğan, “Ramazan ayı boyunca da tedbirlere en üst düzeyde riayeti sağlayarak, inşallah, bayram sonrası ülkemizin normal hayata geçişini hedefliyoruz” dedi.

Erdoğan ayrıca, salgınla mücadelenin de en üst düzeyde devam edeceğini ifade etti.

“İmkanları değerlendirmek için şimdiden hazırlıklar yapmalıyız”

Salgınla mücadele etmek kadar, salgın sonrası dünyada ortaya çıkacak yeni durumlara kaşı hazırlıklı olmanın önemini belirten Erdoğan, dünkü kabine toplantısında bu konuda gereken ikazları yaptığının da altını çizdi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

Türkiye, İkinci Dünya Savaşı’ndan beri ilk defa, küresel düzeydeki bir yeniden yapılanma sürecinin merkezinde yer alma fırsatı elde etmiştir. Bu imkanı değerlendirebilmenin yolu, şimdiden fikri ve fiziki hazırlıklarımızı yapmaktan geçiyor. AK Parti olarak bizim de hem kendi siyasi gündemimiz hem milletimizin beklentileri doğrultusunda sıkı bir hazırlık yapmamız gerekiyor. Her bir başkanlığımız, kendi sorumluluk alanında, salgın sonrası dünya ve Türkiye analizi yaparak, artılarımızı ve eksiklerimizi tespit etmelidir. Ülkemizin son 18 yılındaki her büyük adım gibi, yeni dönemin inşasının lokomotifliğini de inşallah yine AK Parti yürütecektir.

Independent Türkçe