Devrilen Katar Emiri’nin torunu Şeyh Talal al Sani’ye açılan dava “uyduruldu”

Kraliyet ailesinin bir üyesi Pazar günü, tutuklu bulunan Katar kraliyet ailesi üyesi Şeyh Talal al Sani’ye karşı açılan davanın Doha’daki yetkililer tarafından açıldığını söyledi.

Şeyh Talal’ın eşi geçtiğimiz hafta eşinin tutukluyken işkence gördüğünü ve durumunun kötüleştiğini söyledi.

Şeyh Talal, 1972 yılında şimdiki Katar Emiri’nin büyük babası olan, kuzeni Şeyh Halife bin Hamad tarafından tahttan indirilen eski Katar Emiri Şeyh Ahmed bin Ali al Sani’nin torunu. Şeyh Talal al Sani 2012 yılında tutuklandı.

Al Arabiya’ya telefon ile verdiği röportajında Şeyh Suud bin Cassim, Katar yetkililerin “kendilerine karşı olan herkes karşı” suçlamada bulunduğunu söyledi.

Şeyh Suud, Şeyh Talal’ın sağlığı hakkında “ciddi endişeler” olduğunu da belirtti.

Şeyh Talal’ın eşi, Esma Arian, Çarşamba günü Twitter’dan bir video yayınlayarak, eşinin sağlık durumu hakkında endişelerini dile getirdi.

Esma Arian yayınladığı videoda “Şeyh Talal, son derece zorlu koşullarda ve temel insan haklarına aykırı olarak hapsedildi. Karşılaştığı kötü muamele hayatını tehlikeye attı. Ayrıca bu durum kendisini küçük çocuklarından ve benden ayırdı” ifadelerini kullandı.

Arian, Katarlı yetkililerin, ailesinin kendisiyle iletişim kurmasını da engellediğini belirtti.

Arian, eşinin 7 yıldır tutuklu olmasına rağmen hakkında suçlamaların doğru olmadığını ve eşine “adil” bir yargılanma seçeneğinin sunulmadığını söyledi.

Arab News