Saudi Aramco Houston, Teksas’a koronavirüs maskeleri bağışladı

Saudi Aramco, Amerikan petrol endüstrisinin kalbi Houston, Teksas’da koronavirüs (KOVID-19) salgınıyla mücadelede görev alan çalışanlar için 30 bin maske yardımında bulundu.

Aramco Americas’tan yapılan açıklamada, ‘’Houston’a ve Houston Belediye Başkanı Sylvester Turner’a yardım etmek için 30 bin adet KN95 maskesi bağışlayarak Houston’daki yangın, polis ve sağlık görevlilerini koruma çabalarını destekliyoruz’’ denildi.

Belediye Başkanı Sylvester Turner ise “Bu maskeler gibi tıbbi malzeme ve koruyucu ekipmanların ABD genelinde yetersiz olduğunu biliyoruz. Aramco gibi büyük bir kurumsal şirketin bu zorlu dönemde bu miktarda maskenin sağlanması için üretim ve küresel tedarik zincirini kullanmasından dolayı şanslıyız’’ diye cevap vererek memnuniyetini dile getirdi.

En son istatistikler Teksas’ta 18.923 hastalık vakası, günlük 663 vaka artışı ve 477 ölüm olduğunu gösteriyor. En büyük rakamlar ise yoğun nüfuslu Houston şehrini içeren Harris County’den geliyor.

Houston Belediye Başkanı Sylvester Turner, Aramco’nun eğitim, açlık ve çevre koruma gibi konuları ele almak için yerel yönetim ve diğer yardım kuruluşlarıyla yan yana çalıştığını açıkladı.

Aramco Americas’ın başkanı ve genel müdürü Mohammed Alshammari ise yaptığı değerlendirmede, ‘’Çalışanlarımızın ve toplumun güvenliği bizim için en önemli önceliktir. Houston yaklaşık 50 yıldır merkezimizdir. Bu bağış, bu zorlu ve zor zamanlarda şehre yardım etmenin yollarından biridir’’ diye konuştu.

Amerikan petrol endüstrisinin iş merkezi olan Teksas, ham petrol talebindeki küresel çöküşün ardından düşen petrol fiyatlarının bir sonucu olarak finansal zorluklarla karşı karşıya.

Arab News