Darren Davis

Suudi Arabistan Madencilik A.Ş. Başkanı ve CEO’su Darren Davis kimdir?

Darren Davis, Temmuz 2018’den beri Suudi Arabistan Madencilik A.Ş’nin (Saudi Arabian Mining Co., ayrıca Ma’aden olarak bilinir) başkanı ve CEO’su. Davis, şirkette Ocak 2014’ten beridir de bağımsız yönetim kurulu üyesi.

Davis, 1990 yılında Birmingham Aston Üniversitesi’nden yönetim ve işletme çalışmaları alanında diplomasını aldı ve Kurumsal Muhasebeciler Derneği’nin ortak üyesidir.

Darren Davis, Ma’aden’de farklı görevlerde bulundu. Temmuz 2012’den Mart 2016’ya finans direktörü, Temmuz 2014’ten Mart 2016’ya kadar kurumsal finans başkan yardımcısı ve Mart 2016’dan Temmuz 2018’e kadar baş finans sorumlusu olarak çalıştı.

Davis Ma’aden’e katılmadan önce, 1990-1994 yılları arasında Londra’daki NatWest Markets’de mülk ve hizmetleri bölümünde analist olarak, 1994-1999 yılları arasında Londra Tokai Bank’ta finansal yapılandırmalar alanında yönetici olarak görev yaptı.

Davis, Bahreyn Arab Petroleum Investments Corporation’da Körfez İşbirliği Konseyi iş grubunun başında ve 2004-2012 yılları arasında HSBC Dubai’de Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölümü’nde kaynak ve enerji grubunun başkanıydı.

Darren Davis ayrıca ABD-Suudi Arabistan İş Konseyi yönetim kurulu üyesidir.

Geçen hafta Ma’aden, koronavirüsle mücadelede Suudi Krallığı Sağlık Bakanlığı’ndaki Sağlık Destek Fonu’nu desteklemek için 15 milyon riyal (4 milyon dolar) bağış yapacağını açıklamıştı.

Bağış, Ma’aden’in madencilik sektörünün küresel sağlık acil durumuyla karşı karşıya kalırken ülkenin sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerini somutlaştırmak için önde gelen bir ulusal şirket olarak taahhüdünü ve yükümlülüklerini yansıtıyor.

Arab News