Yeni keşfedilen yılan türüne Harry Potter karakterinin adı verildi

Hindistan’da yeni keşfedilen bir yılan türüne Harry Potter’da yer alan kurgusal karakter Salazar Slytherin’in adı verildi.

Kurgusal dünyayla bilimsel dünya zaman zaman birbiriyle iç içe geçebiliyor. Bunun son örneği Hindistan’da yaşandı.

Hintli bilim insanları yeni keşfettikleri bir yeşil çukur engereği türüne Harry Potter evreninin karakterlerinden Salazar Slytherin’in adını verdi.

“Trimeresurus salazar” (Salazar çukur engereği) adı konulan yılanla ilgili araştırma “Zoosystematics and Evolution” adlı hakemli dergide yayımlandı.

Britanyalı yazar J. K. Rowling’in dünyaca ünlü Harry Potter roman serisinde Salazar Slytherin, Hogwarts Büyücülük Okulu’nun Godric Gryffindor, Rowena Ravenclaw ve Helga Hufflepuff’la birlikte 4 kurucusundan biri.

Harry Potter evreninde döneminin en güçlü büyücülerinden biri olan Salazar Slytherin’in soyadı da okuldaki 4 ekolden birine verilmişti

Kurgusal karakter Slytherin’in yılanlarla konuşma kabiliyeti nedeniyle Hintli araştırmacılar bu adı yeni keşfettikleri yeşil çukur engereği türüne verdi.

Trimeresurus sınıfına dahil olan çukur engerekleri zehirli yılanlar ve Doğu Asya ile Güneydoğu Asya’da yaşıyorlar.

Çok sayıda tür olsa da yeni keşfedilen Salazar çukur engereğinin ayırıcı özelliklerinden biri erkeklerinin başlarının yanlarında kırmızıya çalan turuncu çizgilerin olması.

Independent Türkçe