Vereceğimiz ipuçları ile vücudunuzu Ramazan’a hazırlayın

Kutsal ay geldi. Oruç tutmaya hazırlanıyorsanız ya da ilk kez oruç tutacaksanız vücudunuzu Ramazan’a hazırlamak için vereceğimiz ipuçlarını denemenizi öneririz.

Fit Squad DXB’deki kişisel antrenör ve beslenme koçu Devinder Bains, Ramazan ayına uyum sağlamayı daha kolay hale getirmek için bir kontrol listesi veriyor. İşte o liste:

Şimdiden daha çok su içmeye başlayın

Su içme miktarını artırın.  Her gün fazladan bir ya da iki bardak fazla su tüketin ve oruç sırasında vücudun karşılaşacağı su kaybetme seviyesini, özellikle sıcak geçecek Mayıs ayında azaltmaya çalışın.

 

Kalori alımını azaltın

Bazıları şu aralar olabildiğince yemek yeme eğilimine girmiş olsalar da Ramazan ayı boyunca açlık hissini fazla yaşamamak için tam tersini yapmak gerekir. Daha fazla tokluk duygusu vermesi için yüksek yağ içeriği olan besinler yerine yüksek proteinli olan besinleri tüketmeniz iyi olacak.

 

Günlük kahve tüketimini azaltın

Kahveyi azaltmaya şimdiden başlarsanız, Ramazan başlangıcında yaşayacağınız baş ağrılarını ve sıkıntıları azaltmış olursunuz. Günde bir fincan daha az içmeye başlayarak, özellikle de oruç sırasında kafein eksikliğini en çok hissedeceğiniz öğleden sonra kahvelerini tamamen bırakın. Sigara kullanıyorsanız şimdiden günlük sigara sayısını azaltmakla işe başlayın.

 

Uyku düzeninizi değiştirmeye başlayın

Her gün alarmınızı biraz daha erkene kurun. Sabahları 7’de uyanıyorsanız bunu önce sabah 6’ya sonra da sabah 5 buçuğa ve giderek daha erken saatlere çekin. Bunun için yatağa daha erken gitmek size yardımcı olacaktır. Bu küçük düzenlemeler sahur için erkenden kalkmayı kolaylaştıracaktır.

 

Tüm atıştırmalıkları kesin

Çoğumuzun vücudu üç ana öğün ve gün içinde ara ara bir şeyler yiyip içmeye alışıktır. Ramazan başladığında tüm bu atıştırmalık yiyecek ve içecekleri birdenbire keserseniz, vücut buna uyum sağlamakta zorlanır. Oruç sırasında tamamen atlayacağınız tek ana öğün, öğle yemeği olacak.

Arab News