Mısır’da son 24 saatte 11 kişi hayatını kaybetti

Mısır Sağlık ve Nüfus Bakanlığı Sözcüsü Halit Mücahit perşembe günü, koronavirüs testleri sonuçları pozitif çıkan 232 yeni vakanın kaydedildiğini ve 11 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

DPA’nın haberine göre Mücahit yaptığı açıklamada, koronavirüs (Kovid-19) test sonuçları pozitiften negatife dönen vaka sayısının bin 334’e yükseldiğini ve bu kişilerden bin 4’ünün tamamen iyileştiğini, hepsi Mısır vatandaşı olan 69 kişinin hastaneden taburcu edildiklerini duyurdu.

Mücahit Mısır’da perşembe gününe kadar kaydedilen toplam koronavirüs (kovid-19) vaka sayısının 3 bin 891 olduğunu, bin 4’ünün iyileştiğini ve toplam 287 kişinin virüs sebebiyle hayatını kaybettiğini belirtti.

Mısır Başbakanı Mustafa Madbuli perşembe günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında uygulanan gece sokağa çıkma yasağının ramazan ayı boyunca devam edeceğini ancak bir saatlik bir kısalma olacağını belirtti.

Madbuli televizyonda yayınlanan basın açıklamasında, sokağa çıkma yasağının akşam 21.00’da başlayacağını ve sabah saat 06’ya kadar devam edeceğini duyurdu. Açıklamaya göre, ramazan ayı boyunca ailelerin evlerinde bir araya gelebilecekler ancak toplumsal faaliyetler ve cemaat namazlar yasağa tabi olacak.

Madbuli, “Bakanlar Kurulu daha önce durdurulmuş olan bazı hizmetlerin tekrar başlatılmasını onayladı. Bu hizmetler arasında; gelecek haftadan itibaren bazı emlak işlemlerinin tekrar başlatılması, mahkemelerde veraset ilamı davalarının gerçekleştirilmesi, İçişleri Bakanlığına bağlı Trafik idarelerinde yeni araç ruhsatlarının verilmesi ve restoranların evlere servis yada doğrudan satış yapmalarına izin verilmesi yer alıyor”

Madbuli, hasta sayılarında beklenenin üzerinde bir artış görülmeye başlanması durumunda, yetkililerin kısıtlamaları tekrar uygulamaya koymaya hazır olduklarını ve önlemlerin uygulamada kalıp kalmayacağına karar verilmesi için iki hafta sonra hükümetin önlemleri tekrar gözden geçireceğini belirtti.

Mısır mart ayında virüsün yayılması ile mücadele için alınan diğer önlemlerle birlikte havaalanlarını ve otelleri kapatmıştı.

Şarkul Avsat