Hamdan Bin Muhammed: BAE’de hepimiz bir aileyiz

Dubai Veliaht Prensi ve Emirlik İcra Kurulu Başkanı Şeyh Hamdan bin Muhammed bin Raşid Al Maktum, “BAE’de hepimiz bir aileyiz” dedi.

Hamdan bin Muhammed, evinde yalnız kalan 94 yaşındaki yaşlı babasının tüpü bittiği için BAE Sosyal Kalkınma Kurumu’nu arayan Sam Dannoura adlı genç bir adamın hikayesini paylaştı.

Sam yaptığı açıklamada, “Çok teşekkür ederim. Babam 94 yaşında ve Dubai Uluslararası Şehri’nde yaşıyor. Acil durumlar için sıkıştırılmış bir gaz tüpü tutuyor evde. Tüpü bitince karantina durumu nedeniyle yeniden dolduramadım, bu yüzden Dubai’deki Sosyal Kalkınma Kurumu’nu aradım. Sevgi dolu ve alçak gönüllü bir karşılık buldum. Hemen yardıma geldiler ve babamın evinden tüpü alarak doldurup geri verdiler” ifadelerini kullandı.

“Onun için gerçekten minnettarım,” diyen Sam duygularını ifade ederek, “Burada yabancı gibi değilsiniz, ülkenizdesiniz ve babama kendi babaları gibi davrandılar. Dubai bana bir insan olmanın ne anlama geldiğini öğretti, bu ulusun asil değerlerini fark ettik. Sıkıntı zamanlarında insanın gerçek ahlakı ortaya çıkar. Bizimle ilgilenen Cemal ve Dubai Sosyal Kalkınma Kurumu’na saygı duyuyor ve şapkamı çıkarıyorum” dedi.

Al Bayan