Suudi Arabistan 18 yaş altındakiler için idam cezasını kaldırdı

Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu yaptığı açıklamaya göre, Suudi Arabistan’da ciddi suçlar işleyen küçük yaştaki çocuklar, gözaltı merkezlerinde en fazla 10 yıl hapis cezasına çarptırılacak. Bunun öncesinde küçükler için verilen en yüksek ceza ölüm cezasıydı.

Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Awwad Alawwad, Kral Selman tarafından çıkarılan kararname ile ilgili olarak, ‘’Küçük yaşta işlenen suçları nedeniyle ölüm cezası alan kişilere artık infaz cezası verilmeyecek. Bunun yerine, bireye bir çocuk gözaltı tesisinde 10 yıldan uzun olmayan bir hapis cezası verilecek’’ diye konuştu.

KIRBAÇ CEZASI DA KALDIRILDI

Alawwad, değişikliğin ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda bilgi vermedi ve ‘’Bu, Suudi Arabistan için önemli bir gündür. Kararnamenin daha modern bir ceza kanunu oluşturmamıza yardımcı olduğunu ve krallığın ülkemizin tüm sektörlerinde önemli reformları takip etme taahhüdünü gösteriyor’’ diye sözlerine devam etti.

Duyuru, Yargıtay Genel Komisyonu tarafından verilen bir kararla krallıktaki yürürlükte olan kırbaçlama cezasını kaldırılmasından iki gün sonra geldi ve kırbaçlama cezasının, hapis cezası veya para cezası ile değiştirileceği açıklandı.

The National