Khaled Manzlawiy

Suudi Arabistan’dan yasadışı mali akımları azaltmak için çağrı

Suudi Arabistan haber ajansı, Suudi Arabistan’ın New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi vekili Halid Menzlavi, Suudi Arabistan’ın yasadışı mali akımın azaltması için uluslararası işbirliğine olan inancını vurguladığını bildirdi.

Dr. Halid Menzlavi, ayrıca BM kuruluşlarının yasadışı mali akımları inceleme ve yaptığı çalışmalara devam etmesine teşvik ederken işbirliği yapan ülkeler arasında şeffaflığın önemli olduğunu vurguladı.

Menzlavi, BM üyesi ülkelerle yapılan üst düzey BM 2030 Gündemi kapsamındaki Uluslararası Mali izlenebilirlik, şeffaflık konulu sanal toplantıda konuştu.

VİZYON 2030 PROJESİ VURGULANDI

Menzlavi, Suudi Arabistan’ın yolsuzluk, şeffaflık alanlarındaki çalışmalarını vurgulayarak, yolsuzlukla mücadelenin Suudi Arabistan’ın VİZYON 2030 reform planının hedeflerine ulaşabilmesi için önemli bir adım olduğuna değindi.

Panelde üye ülkelerin mali sorumlulukları, şeffaflık ve yolsuzlukla mücadele açısından dünyanın karşı karşıya olduğu sorunları ele almak için gereken desteği sunmalarına yardımcı olabilecek alanlara değinilirken, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşılabilmesi için üye ülkelere mali sorumluluk, şeffaflık ve birlikteliği artırmanın önemli olduğu konusunda bilgi verildi.

VİZYON 2030, Suudi Arabistan’da idari ya da mali konularda yapılan yolsuzluklara “sıfır tolerans” sunuyor.

VİZYON 2030, şeffaflık konusundaki hedefini, “Uluslararası standartları ve idari uygulamaları benimseyerek, tüm sektörlerde ileri derecede şeffaflık ve denetim düzeylerine ulaşmamız sağlanacak. Mali sorumluluk standartları belirleyecek ve bunları destekleyeceğiz. İlerlemenin ve geldiğimiz noktanın herkes tarafından izlenebilmesi için hedeflerimizi, planlarımızı ve performans göstergelerimiz yayınlanacak” şeklinde açıklıyor.

Arab News