Dr. Abdullah er-Rabia, Philippe Lazzarini ile anlaşma imzalarken

Suudi Arabistan’dan Gazze’ye koronavirüs seferi

Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi (KSRelief), Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ile Filistin’in Gazze Şeridi’nde yeni tip koronavirüse karşı tıbbi malzeme ve ekipman temin etmek için anlaşma imzaladı.

Anlaşma, KSRelief Genel Sekreteri ve Kraliyet Divanı Genel Danışmanı Dr. Abdullah er-Rabia ve UNRWA’nın Genel komiseri Philippe Lazzarini arasında bugün yapılan sanal toplantı sırasında imzalandı.

Rabia anlaşma sonrası yaptığı açıklamada, anlaşmanın iki milyon kişiye fayda sağlayacağını belirterek, projede ventilatör, kontrol cihazları, infüzyon pompalar ve salgın önleme ekipmanları gibi Filistin vatandaşlarına tıbbi cihaz ve ekipmanın yanı sıra koruyucu malzemeleri gönderilmesini sağlamayı içerdiğini kaydetti.

Rabia açıklamasında, yapılan bu anlaşmanın Suudi Arabistan Krallığı’nın dünyada pandemiden etkilenen tüm muhtaç halkların acılarını hafifletmedeki öncü rolü bağlamında gerçekleştirildiğini belirtti.

KSRelief Genel Sekreteri, yapılan anlaşmanın Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın yeni tip koronavirüsle mücadele amaçlı dost ülkelere yardım direktifiyle geldiğini kaydetti.

Şarkul Avsat