KSRelief’ten Gazze’ye salgınla mücadele desteği

Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi (KSRelief), Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ile Filistin’in Gazze Şeridi’ndeki koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele ajansına tıbbi malzeme ve ekipman sağlama anlaşması imzaladı.

Anlaşma Perşembe günü video konferans üzerinden düzenlenen sanal toplantıda, Kraliyet Mahkemesi Danışmanı ve KSRelief Genel Müdürü Dr. Abdullah er-Rabia ile UNRWA Ajansı Genel Komiseri Philippe Lazzarini arasında imzalandı.

Dr. Abdullah er-Rabia, imzalanan anlaşmanın ardından yaptığı basın açıklamasında anlaşmadan bir milyon kişinin yararlanacağını, proje kapsamında Filistinliler için tıbbi cihaz, ekipman ve koruyucu malzeme sağlayacağına işaret etti. Sağlanacak tıbbi destekte özel N95 maskeleri de dahil solunum cihazları, hasta monitörleri, infüzyon pompaları, salgın önleme ekipmanları, oksijen ölçüm ve kontrol cihazları, hasta yatakları, ısıtma battaniyeleri, cerrahi maske gibi malzemelerin yer alacağını belirtti.

Proje kapsamında ayrıca Gazze Şeridi’ndeki tehlikeli salgını önlemek ve orada hizmet veren sağlık ekiplerinin acil ihtiyaçlarını karşılamaya katkıda bulunmak için, hastalara giysi, başörtüsü, ayakkabı ile kronik hastalar için ilaç, antiviral, antibiyotik, antiseptik, sterilizatör, klinik muayene malzemeleri ve oksijen tüpleri gibi malzeme temin edileceğini söyledi.

Dr. er-Rabia bu anlaşmanın, Suudi Arabistan Krallığı’nın dünyada salgından etkilenen yardıma muhtaç bütün halklar ve insanların acılarını hafifletmedeki öncü rolünü insani krizlere karşı mücadeledeki hizmet potansiyelini ve kaynaklarını bu yönde kullanma istekliliğini yansıttığını belirtti. Er-Rabia, Suudi Arabistan Krallığı’nın BM ajansları, örgütleri ve uluslararası toplumla tam bir iş birliği içinde, insanlığın faydasına olan tüm iyilik hareketlerine katıldığını, Krallığın daha önce de Filistin Devleti’ne yaklaşık 6,5 milyar dolar tutarında yardım sağladığını, bunun yaklaşık 250 milyon dolarını UNRWA’ya tahsis ettiğini de sözlerine ekledi.

Şarkul Avsat