Rami Mahluf

Beşşar Esed’in dayısının oğlu Rami Mahluf’tan aleyhinde atılan adımlara beklenmedik tepki

Suriye rejim lideri Beşşar Esed’in dayısının oğlu Rami Mahluf, yetkililerin geçtiğimiz aylarda aleyhinde aldıkları önlemlere beklenmedik bir tepki vererek yaptığını ‘hayır işi’ olarak niteledi.

Mahluf, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle halkımıza yaptığımız bağışlarla ilgili yayınların yapılmasından ardından dünya hop oturup hop kalktı. İhtiyaç sahiplerine alenen yardım yapmaya cesaret ettiğimiz ve Al-Bustan Derneği’nin finanse ettiğimiz için eylemlerimizi durdurmaya yönelik tehditler almaya başladık. Şunu sormak istiyorum: Bağış arttıkça neden öfke de artıyor? Yıllardır aylık 1,5 milyar Suriye lirası ödemede bulunuyoruz. Hepsi de halkımızı desteklemek, yaralılara hizmet etmek ve ölenlerin ailelerini gözetmek için yapılan hayır işlerinde kullanılıyor” ifadelerini kullandı.

Al- Bustan Derneği, Şam hükümetinin Mahluf’a ait şirket ağlarına karşı attığı adımlar kapsamındaki önlemlerden etkilendi. Bu şirket ağları arasında ‘Syriatel’ GSM şirketi de bulunuyor.

Telekomünikasyon ve Devlet Posta Düzenleme Kurumu, Suriye’nin iki GSM şirketi Syriatel ve MTN’ye yönelik mali denetimlerde bulunarak 234 milyar Suriye lirası cezaya çarptırdı. Son ödeme tarihi ise 5 Mayıs olarak belirlendi.

Şarkul Avsat