Suudi Arabistan Kızıldeniz’de süperlüks su villaları inşaa edecek

Suudi Arabistan’ın Kızıldeniz Projesi’nin geliştiricileri, proje kapsamında yapılması beklenen dört adanın etrafında inşa edilecek su üstü villaların bulunduğu yeri açıkladılar.

Şnorkel, tüplü dalgıçlar ve tekne ustalarından oluşan bir ekip, mercan resiflerine zarar vermemek için deniz tabanının işaretlenmesine yardımcı oldu.

Villaların, Şeybarah South ve Ummahat Al Şaykh adalarındaki konumları üç haftalık süren bir çalışmanın sonunda belirlendi.

Kızıldeniz Şirketi (Red Sea Company), resiflerde ve deniz hayatında bozulma meydana gelmesini önlemek için villaların inşa edileceği en uygun yerlerin belirlenmesi için ileri teknoloji araştırma ekipmanı ve dronlar kullandı.

Araştırmada elde edilen veriler, işletmecilerin adalarda inşa edilecek restoranların ve otellerin nereye yerleştirilmesi gerektiğinin belirlenmesine de yardımcı olacak.

Kalkınma Şirketi Proje Teslim Sorumlusu Ian Williamson, “Bu, çeşitli ekiplerin çalışmasını gerektiren, yerel halktan gelen ve uzun yıllardır lagün sularındaki tekne kaptanlarımızın paha biçilemez katılımıyla birleştiğinde zorlu ve son derece işbirlikçi bir çalışma” ifadelerini kullandı.

Yeşil kaplumbağalar

Bir kaplumbağa izleme projesi de 20 yeşil kaplumbağayı izleyen ve verileri yayınlayan Kızıldeniz Kalkınma Şirketi tarafından yürütülüyor. Bu proje, Kızıldeniz’deki deniz kaplumbağaları hakkında daha fazla bilgi edinmeye yardım edecek. İzleme verileri, kaplumbağaların temel yaşam alanlarını ortaya çıkaracak ve bu veriler daha sonra Kızıldeniz Projesi için deniz koruma planlarına dahil edilecektir.

İlk otellerin 2022 yılında açılması planlanıyor

Kızıldeniz Projesi 2022 sonunda ilk misafirlerine kapılarını açacak.

İlk açılacak olan beş adada ve iki iç mekanda çalışmalar devam ediyor. Ziyaretçiler için 14 otel ve 3 bin oda, çeşitli eğlence mekanları ve bir havaalanı bulunacak. Havaalanı sayesinde ziyaretçiler doğrudan varış noktasına inecek.

22 ada ve altı iç mekan, 2030 yılına kadar tamamlanacak. Proje kapsamında toplam 48 otel yer alacak ancak adaların kapasitesini aşmamak için turist sayıları dikkatli bir şekilde takip edilecek.

Birçok ada ticari gelişmeler kapsamında olmayacak ve deniz hayatı ile doğanın gelişmesi için bir yer sağlamaya odaklanacak.

The National