Suudi Arabistan sanayi bölgelerini karantina altına alıyor

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, ilgili sağlık birimlerinin tavsiyeleri kapsamında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı önlem almak amacıyla Dammam İkinci Sanayi Şehri’nin karantina altına alındığını ve bugünden itibaren bir sonraki duyuruya kadar giriş ve çıkışların kapatıldığını duyurdu.

Söz konusu açıklamada nakliye ve yük taşımacılığı faaliyetlerinin karar kapsamı dışında olduğu, İkinci Sanayi Şehri’nde hayati öneme sahip fabrikaların üçte birlik bir kapasiteyle çalışmasına ve yöneticilerin, mühendislerin ve işçilerin giriş-çıkışlarına izin verileceği bildirildi.

Bakanlık, bu önlemlerin “Suudi Arabistan hükümetinin halkın sağlığını korumak ve virüsün yayılmasını engellemek amacıyla gösterdiği çabalar dahilinde alındığına ve ilgili sağlık birimleri tarafından sürekli denetime tabi tutulduğuna dikkat çekerek herkese toplumun çıkarlarını korumak için karantina önlemlerine bağlı kalarak bireysel sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında” bulundu.

Bakanlık Dammam’ın el-Esir mahallesi için 15 Nisan 2020 tarihinde alınan ek tedbirlerin bugün itibariyle kalktığını duyurarak “mahalle sakinlerinin sabah 09.00 ila akşam 17.00 saatleri arasında ihtiyaçlarını gidermesi için sokağa çıkma izinlerinin devam edeceğine, aynı şekilde istisna faaliyetlerin de devam edeceğine ve daha önceden duyurulan tıbbi tedbir uygulamalarına bağlı kalınacağına” dikkat çekti.

Suudi Arabistan’da 3 Mayıs itibariyle 25 bin 459 Kovid-19 vakası tespit edildi. 176 hasta salgından dolayı hayatını kaybetti.

Şarkul Avsat