Almanya: Koronavirüse karşı antiserum üretimi yıllar sürebilir

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı antiserum geliştirmenin aylar veya belki de yıllar sürebileceğini belirtti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) partisine mensup olan Jens Spahn, Alman devlet televizyon kanalı ARD’ye dün akşam verdiği röportajda umut verici başlangıçların olduğunu ancak serum geliştirmenin “tıpta en zor bulunan şey konusunda yaşanılan en büyük sorun” olduğunu belirtti.

Spahn röportajında “Birkaç ay içerisinde bu başarılı olursa çok mutlu olacağım” dedi ancak gerçekçi olmak gerektiğini söyleyerek “Yıllar sürebilir çünkü aksilikler de yaşanabilir. Bunu diğer aşılarda da gördük” dedi.

Bugün gerçekleştirilecek uluslararası bağış konferansında, virüse karşı ilaçlar geliştirmek için 7,5 milyar euro toplanması bekleniyor. Merkel dün ülkesinin “önemli bir mali katkıda” bulunacağına ve Almanya hükümetinin bu amaç doğrultusunda yüzlerce milyon euro sağlayacağına dair vaatte bulundu.

Spahn enfeksiyon üreme faktörünün uzun süredir 1’in altında olduğunu yani enfekte olmuş bir kişinin başka bir kişiden daha az enfekte olabileceği anlamına geldiğine işaret ederek “Birlikte başardığımızın iyi bir göstergesi” dedi.

Spahn hükümet tarafından uygulanan kısıtlamaların aşamalı bir şekilde hafifletilmesine atıfta bulunarak birçok restoran sahibi için bir varoluş meselesi olduğu için hazır yemek sektöründe buna ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Spahn “Önemli olan şey bu alanda gelecek odaklı bir vizyon sunmamız ve bunun önümüzdeki Çarşamba gerçekleşeceğine inanıyorum” ifadelerini kullanarak Merkel’in koronavirüs (Kovid-19) kriziyle mücadeledeki gelişmeleri değerlendirmek amacıyla hükümet başkanlarıyla yapacağı bir sonraki müzakere turuna atıfta bulundu.

Şarkul Avsat