BAE’nin Mars sondası Japon adasına böyle taşındı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Mars’a göndereceği sonda, Dubai’nin banliyösünden dünyanın uzak köşesine karayı ve denizi aşarak yapılan bir yolculuktan sonra ulaştı.

83 saatlik bir yolculuğun sonunda, yakında uzaya gönderilecek olan uydu, başkent Tokyo’nun bin kilometre güneyindeki Tanegashima Adası’na vardı.

Başarması kolay bir iş değildi. Araç hasar oluşmaması için özel bir konteynerda taşındı ve dünyanın en büyük kargo uçağında uçtu.

Arap dünyasının ilk derin uzay görevi için henüz bir tarih belirlenmediyse de sondanın, Dünya ve Mars’ın aynı hizada bulunacağı 14 Temmuz ile 3 Ağustos tarihleri arasında fırlatılması gerekiyor. Eğer bu tarihlerde fırlatma yapılamazsa, tekrar fırlatma için 26 ay daha beklemek gerekecek.

Hope’un şimdiye kadar yaptığı yolculuğa bir bakalım…

Dubai’nin arka yollarında 12 saatlik yol

Normalde araçla en fazla 45 dakika süren yolu, sondayı taşıyan kamyon 12 saatte aldı.

Sabah saat tam 8’de sonda mobil temizlik odası olarak kullanılmak üzere tasarlanmış nakliye konteynırına yüklendi. Cihaz sıcaklık ve nemi özel bir şekilde kontrol edecek bir donanıma sahipti ve azot kullanarak sondayı dezenfekte ediyor ve havadaki toz parçacıklarını uzaklaştırıyordu.

Araç son titreşimi azaltmak ve hassas parçaların zarar görmemesini sağlamak için son derece düşük hızda seyretti.

Akşam 8 olduğunda teslimat World Center’a vardı. Ama hala 71 saatlik bir yolculuk kalmıştı.

Gökyüzünde Sovyet araçlarıyla uçuş

Sonda Japonya’nın en büyük dördüncü şehri olan Nagoya’ya gerçekleştireceği 11 saatlik uçuş için dünyanın en büyük kargo uçaklarından biri olan Antonov 124’e yüklendi. An-124 uçaklarının görünüşü biraz sıra dışı ve uçak 1982 yılında Ukraynalı Sovyet mühendisler tarafından tanıtılmış ve sadece 55 adet üretilmişti.

Bu devasa hava aracı 120 tona kadar aşırı yüklü kargo taşıyabilir bu da yaklaşık 21 Toyota Land Cruiser ya da pervaneleri ile birlikte 4 helikoptere karşılık gelmektedir.

Hope adlı uydu sadece bin 500 kg ağırlığında, bu da küçük bir araba kadar demek oluyor. Ancak etrafındaki büyük kutu içeriye tam sığdı.

Bu hava aracı, kargo nakliyesi alanında uzmanlaşmış Abu Dabi’den bir uçuş şirketi olan Maximus Air tarafından kullanılıyor.

Birleşik Arap Emirliklerinden küçük bir mühendis ekibi, ciddi sarsıntılar sondaya zarar verebileceği için  uçuş sırasındaki türbülansı izlemek üzere elektronik gereçler kullandı.

Hope ve mürettebat, ertesi gün BAE saatiyle sabah 7’de Nagoya’daki Chubu Centrair Uluslararası Havaalanı’na vardı.

Bin 200 km kara yoluyla yolculuk

Sonda, 23 saatlik yolculuktan sonra Nagoya’ya geldi.

Bir sonraki hedef, Kagoshima Eyaleti’ndeki Shimama limanı idi, havaalanından yaklaşık bin 200km uzakta olan limana varmak karayoluyla seyahat edildiğinde 24 saat kadar sürebilecekti.

Sonda, karayoluyla taşınırken hızın son derece düşük olması gerektiği için bu süre muhtemelen daha da uzun olacaktı.  Sonda yolculuk boyunca konteynırın içinde kaldı

Roket deniz kenarındaki fırlatma alanına varıyor

Hope, Shimama limanından bir gemiye yüklendi ve Tanegashima Uzay Merkezi’ne ulaştırılmak üzere Tanegashima Adası’nın güney kısmına götürüldü.

Sonda, Dubai’de kamyon yolculuğu başladıktan 83 saat sonra hedefine ulaştı.

Sonda fırlatmaya hazır olduğunda H-IIA roketine eklenecek.

Tanegashima Uzay Merkezi, çok güzel ortamı nedeniyle genellikle “dünyanın en güzel fırlatma tesisi” olarak bilinir.

Genellikle yüzlerce insan uzaya fırlatılan araçları izlemek için adaya gelir.  Ancak Covid-19 yüzünden yaşanan seyahat kısıtlamaları nedeniyle, sadece adada yaşayanlar bu tarihi fırlatmaya tanık olabilecekler.

Sonra ne olacak?

Japonya’da ülke çapında yabancıların ziyaretini yasaklayan acil durum uygulaması bulunmakla birlikte Emirlikler’den gelen mühendisler özel izinle Japonya’ya uçtu.

Sonda ile birlikte seyahat eden ekip, haftalar önce Japonya’ya gelmiş ve iki hafta karantinaya alınmış olan başka bir mühendis grubuna sondayı teslim etti.

Bu mühendisler, bir dönüm noktası olması beklenen fırlatma yapılana kadar Tanegashima’da kalacaklar.

The National