​Rusya’da son 24 saatte 10 bin 102 yeni koronavirüs vakası

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi’nden bugün yapılan açıklamada, son 24 saatte 10 bin 102 yeni koronavirüs vakasının kaydedilmesiyle ülkedeki toplam vaka sayısının 155 bin 379’a çıktığı belirtildi. Dün Rusya’da 10 bin 581 kişide virüs görülmüştü. Açıklamada, 95 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının bin 451’e ulaştığı bildirildi.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açılamada, koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Cuma günü ise, Rusya İnşaat Bakanı Vladimir Yakuşev koronavirüse yakalandığını duyurdu.

Birçok Avrupa ülkesi önlemleri hafifletmeye başlarken, Rusya, Avrupa kıtasında en fazla yeni vaka kaydeden ülke haline geldi. Bununla birlikte resmi olarak beyan edilen ölüm oranları, İtalya, ABD ve İspanya gibi ülkelere nazaran daha düşük seyrediyor.

Yetkililer bu durumu sınırların hızla kapatılmasına, kapsamlı kontrollere ve enfeksiyon kontrolüne bağlarken, bazı çevreler ise bu rakamların gerçeği yansıtmadığını ifade ediyor.

Bu bağlamda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz hafta 12 Mayıs itibariyle kısıtlamaların kademeleri olarak kaldırılmasını öngören plan hazırlanmasını istedi.

AFP’nin haberine göre, Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu Başkanı Anna Popova, kısıtlamaların kaldırılmasının mümkün olabileceğini ancak bugün için bu adımın sadece bir umut olduğunu dile getirdi.

Şarkul Avsat