Koronavirüse karşı 14 Mayıs’ta küresel dua çağrısı

İnsan Kardeşliği Yüksek Komitesi, milyonlarca insanın hayatını tehdit eden büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu kaydederek, dünyanın dört bir yanındaki insanları koronavirüs pandemisine bir son vermesi ve virüsün yayılmasını durdurması için Tanrı’ya dua etmeye çağırdı.

Komite, dünyadaki inançlı insanları 14 Mayıs Perşembe günü ‘oruç tutup, dua etmeye ve tüm insanlığın iyiliği için yakarışta’ bulunmaya davet etti.

Komite, ‘’Her bir kişi, nerede olurlarsa olsun, dinlerinin, inançlarının veya mezheplerinin öğretilerine göre, bu salgını bizden ve tüm dünyadan kaldırmak ve hepimizi bu sıkıntıdan kurtarmak için Tanrı’ya başvurmalıdır’’ açıklamasını yaptı ve insanları Tanrı’dan ‘bilim insanlarına bu hastalığı bitirebilecek bir tedavi bulmaları ve tüm dünyayı bu ciddi pandeminin sağlık, ekonomik ve insan yankılarından kurtarmaları için teşvik etmelerini’ istemeye çağırdı.

Komite açıklamasında ‘’Dünyadaki tüm dini liderleri ve halkları bu insanlık çağrısına yanıt vermeye ve birlikte tüm dünyayı korumak, bu salgının üstesinden gelmemize, güvenliği, istikrarı, sağlıklılığı ve refahı düzeltmemize yardımcı olmak için Yüce Tanrı’yı yalvarmaya çağırıyoruz. Bu salgın bittikten sonra, dünyamız insanlık ve kardeşlik için her zamankinden daha iyi bir yer olacak’’ ifadelerine yer verdi.

İnsan Kardeşliği Yüksek Komitesi geçen yıl, Katolik Kilisesi’nin lideri Papa Francis ve El-Ezher Şeyhi Dr. Ahmed el-Tayeb tarafından imzalanan İnsan Kardeşliği Belgesi’ne somut bir yanıt olarak kurulmuştu.

Khaleej Times