Emirates Air Kargo düzenli uçuşlarına başladı

Emirates Air Kargo, Mayıs ayının ilk haftası itibariyle, dünyanın altı kıtasında 67 uluslararası noktaya haftalık düzenli kargo uçuşlarına başladı.

Bu noktalar Orta Doğu’da 11, Afrika’da 7, Asya’da 22, Avustralya’da 6, Avrupa’da 15 ve Amerika’da 6 şehri kapsıyor.

Emirates Air Kargo, yaklaşık 40 ton kargo yükü sağlayan Boeing 777-300ER yolcu uçağıyla 67 varış noktasından 58 varış noktasına ve uçuş başına 100 ton kargo yükü sağlayan Boeing 777F kargo uçaklarıyla 24 varış noktasına hizmet veriyor.

Geçen Nisan ayında Emirates Air Kargo, koruma ekipmanı, tıbbi cihazlar, ilaç ve gıda ürünleri de dahil olmak üzere dünya çapında gerekli malzemeleri taşıyan 2 bin 500’den fazla kargo uçuşu gerçekleştirdi.

Taşıyıcı Boeing 777-300ER / yolcu uçakları kullanarak bin 650 uçuş gerçekleştirdi ve Boeing / 777F / kargo uçakları kullanarak 850’den fazla uçuş düzenli olarak 80’den fazla varış noktasına hizmet verdi ve charter uçuşları geçtiğimiz Ocak ayından bu yana uçuşlarında 375 bin tondan fazla kargo taşıdı.

Emirates Havayolları’nın Kargo Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Nabil Sultan, “Son sekiz hafta boyunca temel gönderileri İhtiyaç olan yerlere aktarmak için 24 saat çalıştık ve geçen Mart sonuna kadar sınırlı sayıda ülkeye hizmet vermeye başladık. Boeing 777-300ER yolcu uçağı ile bir ay içinde ağı genişlettik, bugün hizmet verdiğimiz varış noktası sayısını 65’ten fazla varış noktasına ve işlettiğimiz uçuş sayısını günde ortalama 85 kargo uçuşuna getirdik” dedi.

Ayrıca, Emirates’in hava kargo operasyonlarının büyümeye devam ettiğini ve güçlü talebe tanık olduğunu ve günlük olarak daha fazla varış noktasını birbirine bağlamak için çalıştığını, uçuşların sadece acil yardım çabalarını desteklemekle sınırlı olmadığını, aynı zamanda küresel bir ekonomik kriz ışığında iş ve ticaretin sürekliliğine katkıda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Emirates Air Kargo, geçen Nisan ayında charter uçuşları talebinde bir artışa tanık oldu ve sadece dört haftada 170’ten fazla charter uçuşu gerçekleştirdi ve bu uçuşların çoğu yardım malzemelerini taşımak için çalıştı.

Emirates Kargo tarafından geçen Nisan ayında taşınan toplam, düzenli uçuşlar ve charter uçuşlarında 10 bin ton kişisel koruma ekipmanı, tıbbi ekipman ve cihaz ve ilaç yüklendi. Kargo uçakları ısıya duyarlı ilaçların kullanımı, tıbbi ürünlerin hızlı, güvenli ve verimli bir şekilde taşınmasını sağlayan öncü deneyimlere sahip.

Tıbbi malzemelere ek olarak Emirates, fast food ve taze ürünler içeren ürünlerde de hava taşımacılığı yapıyor. Geçen yıl Ocak ve Nisan ayları arasında dünya çapında 85 bin tondan fazla yiyecek taşıdı ve böylece birçok ülkede tarım ve ihracat sektörünü destekledi ve meyvelerin gelişini sağladı.

Emirates Air Kargo, şirketlerin ürünlerini uçuşlarında taşıyarak yerel ekonomileri desteklemek için ulusal hükümetlerle yakın işbirliği içinde çalışıyor.

Şirket, kısa süre önce, Avustralya ve Yeni Zelanda hükümetleri ile, taze tüketim ürünlerinin ve diğer büyük ihracatın küresel tüketim pazarlarına taşınmasına yardımcı olurken, bu ülkelere ekipman ve ilaçlar da dahil olmak üzere büyük malzemelerin sürekli akışını sağlamaya yardımcı olduğunu açıkladı.

WAM